24 juni 2014 – van Reuver naar Selhausen

grens Nederland Duitsland
grens Nederland Duitsland

Via kruisen en kapelletjes naar de Rur in Duitsland

Zie ons hier zitten in een beetje een armzalige kamer: Gasthof Jonens. Ik vind het komisch en glimlach in mezelf. Dit Gasthof ligt aan een drukke weg, auto’s razen voorbij. Alles is kapot: kokend heet water komt uit de kraan, lampen doen het niet en de vieze douche is op de gang. Het blijkt een gelegenheid voor monteurs.

Maar het bed lokt en wij liggen hier prinsheerlijk uit te rusten van een prachtige fietstocht. Wat wil een mens nog meer? Heerlijk fietsweer vandaag, vanmiddag zelfs broeierig warm. De route was prachtig glooiend met steeds maar weer mooie bermen met veel geel, gele toorts, kamille, diep blauwe korenbloemen en vuurrode klaprozen.

Ik denk aan vanmorgen aan de auto die Freek op een haar na bijna aanreed, het ging nog net goed! Ik zag het gebeuren want ik fiets achter Freek. De vrouw in die auto legde haar hoofd op het stuur, zo schrok zij.
Zij had Freek bij het achteruitrijden van de inrit niet gezien.
Ja, er zijn beschermengelen om ons heen we kunnen onszelf niet bewaren.

Limburg zo kenmerkend met zijn kruisen en kapelletjes. Een viel mij op met de spreuk: 1917 Heer, geef vrede aan de wereld.

We hebben veel langs het riviertje de Rur gefietst en zo kwamen we ongemerkt Duitsland binnen. Het water raast bij de vele stuwen met een reuze vaart naar beneden.

We zien veel dikke omgewaaide en geknakte bomen, alsof het luciferhoutjes waren. Tien juni met die zware storm is dit alles gebeurd.
Vandaar dat er verschillende omleidingen zijn, dus omrijden en goed opletten want we rijden snel de verkeerde route. Ik moet ook goed op de veiligheid letten bij de scherpe bochten met afdalen.
Zopas gebeurde dat afdalen met een bocht van 90 graden in een fietstunneltje. Mijn stuur ging dwars staan met als gevolg een flinke blauw gekneusd linker bovenbeen.

In de verte zien we hoge heuvels, het gevolg van bruinkoolwinning. En wat een prachtige tinten geel, allemaal velden met goud geel graan. We zijn blij dat we lekker opgefrist languit kunnen liggen. En die auto ’s die voorbij razen? Ach.. ik parkeer het geluid. We zijn moe, nu maar lekker slapen en morgen gezond weer op.

bomen geknakt als luciferhoutjes
bomen geknakt als luciferhoutjes

de bruisende Rur
de bruisende Rur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s