26 juni 2014 – van Lϋftelberg naar Rhens

En maar rijden langs de Rijn Rijn Rijn ..

Het liedje van de Rijn dat zingt vandaag in mijn hoofd. Dat gaat vanzelf als je hier langs het frisse water rijdt. Het was vandaag weer een heel mooie dag.

Vanmorgen moet Freek eerst zelf bloed prikken en zijn waarde doorgeven aan de Trombosedienst.
Gelukkig doet onze eigen internet het wel zodat we de waarde door kunnen geven. We kijken verbaasd op omdat de waarde wel erg hoog is: 8. Raar.. dit is ongewoon hoog. Zou dat door het fietsen komen?
We bellen de Trombosedienst op en krijgen het advies morgen weer te prikken. We parkeren de zorgen hierover en gaan welgemoed op pad.

De tocht is vandaag weer prachtig mooi, verder langs de Rijn. Gisteren was ik gewoon ontroerd toen we plotseling voor de Rijn stonden, zo mooi. Die prachtige heuvels langs het water. Grote Rijnboten met mooie namen als De Zonnebloem en Prinses Christina.

Het wordt vanmiddag wel flink warm. We komen ook andere dappere fietsers tegen die een enorme tocht hebben gemaakt en wat zijn ze enthousiast. Wat leuk om dan een praatje met elkaar te maken. Dat werkt bemoedigend. Ik noem hen wereldfietsers.

Op het eind van de middag om 6 uur is Duitsland aan de beurt om het WK voetbal te spelen, het is dus muisstil op straat. En wij? Wij fietsen nog steeds dapper door. Wel zien we grote groepen mensen buiten kijken op een groot scherm en een gejuich klinkt op als er een doelpunt is. De spanning is voelbaar.

Wij zijn blij dat we op ons slaapadres zijn aangekomen. Het is ook elke dag weer zoeken om een goed adresje te vinden maar tot op vandaag is dat steeds goed gelukt. Het is een rustige kamer bij een oude dame in huis. Zij wil graag haar verhaal aan ons kwijt, ze vindt het fijn om gasten te ontvangen en zo nog een doel te hebben. Ja, alleen in zo ’n groot huis .. dan is het ook wel heel erg stil. Het is rustig, fijn, want we zijn best aan rust toe en we hebben een beetje zadelpijn.

wereldkampioenschap voetbal
wereldkampioenschap voetbal
In Koblenz komen Rijn en Moezel samen
In Koblenz komen Rijn en Moezel samen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s