27 juni 2014 – van Rhens naar Grosswinternheim

wat een mooi uitzicht op de smalle Rijnoever
wat een mooi uitzicht op de smalle Rijnoever

Fietsen langs- en een boottocht over de Rijn

Vanmorgen na het lekkere ontbijt eerst maar weer even bloed prikken en.. ja hoor, de INR waarde is gelukkig behoorlijk gedaald naar 3.5, dat geeft een gerust gevoel. Zoals altijd komt er al heel snel een schema van medicatie door, dinsdag weer prikken.

Vandaag hebben we een heel gevarieerde dag gehad. Want we zijn ook nog 3 uur met een boot met schoepraderen meegevaren op de Rijn. Er was een heerlijk zonnetje en zo’n boottocht dat lokte ons best wel. Bovendien ging onze vriend Emo vroeger ook een stukje met de boot. Alleen ging hij stroomafwaarts en wij stroomopwaarts. Grappig te realiseren dat hij ongeveer hetzelfde uitzicht op de Rijn en heuvels met vele kastelen had. Na de boottocht was het lekker om nog een stuk te fietsen van Bingen naar Grosswinternheim.

We verlaten de Rijn en komen weer in de heerlijk rustige heuvels waar een prachtige b&b staat met een Italiaans restaurant. Dit is een aardige variatie op de Duitse keuken. Wat een prachtige b&b, zo heerlijk in de natuur met vele terrasjes. Er is ook een manege aanwezig. We vragen onze gastheer wat hij het leukst vindt, zorgen voor de paarden of de mensen.

Het antwoord is duidelijk: “Ja hoor, het contact met de mensen daar geniet hij van en dat is ook te merken. Hij geeft veel tips en zorg aan de mensen.

Het is er erg gezellig met andere gasten. Er is ook totaal geen taalprobleem en dat is ook wel prettig. We reserveren hier graag voor 2 nachten want we willen morgen Mainz bezichtigen. Dat vraagt wel wat extra kilometers en tijd maar dat hebben wij er graag voor over.
We willen immers ook graag plaatsen bezoeken waar onze vriend abt Emo vroeger ook was.

heerlijk fietsen langs de Rijn
heerlijk fietsen langs de Rijn
bootreisje van St.Goar naar Bingen
bootreisje van St.Goar naar Bingen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s