28 juni 2014 – een extra tochtje naar Mainz

gezellige markt bij de Dom in Mainz
gezellige markt bij de Dom in Mainz
bloemenzee bij de levendige markt
bloemenzee bij de levendige markt

Prachtige kunstwerken van Marc Chagall

Vandaag zijn we naar Mainz gefietst. Gisteravond heeft het behoorlijk geonweerd. En ook nu onweert het om 22 .00 uur. Vanmorgen hebben we dus de regenkleding meegenomen, maar overdag hebben we niet erg veel regen gehad. Er waren wel hoge en lange stijgingen. Oei oei, het was een lange klim met ook een lange afdaling, wat kregen we het weer warm.

Mainz is een heel mooie stad. De St. Stefanskirche staat in het centrum met zijn prachtig beschilderde ramen door Marc Chagall. Het was op het eind van zijn leven dat hij dit kunstwerk maakte. We hebben de tijd genomen dit alles te bekijken.

We wandelen langs de markt met zijn eigen gezellige sfeer met wijn en allerlei heerlijkheden. En dan belanden we zomaar ineens bij de Dom met zijn stille kloostertuin. Om de beurt gaan we naar binnen en passen we op de fietsen. Er lopen zoveel duistere figuren rond, we vertrouwen niet iedereen.

Het weer betrekt en wij stappen weer op de fiets. Regelmatig staan we stil om te kijken waar we nu weer langs moeten en een vrouw vraagt of we hulp nodig hebben. Ze biedt ons zelfs aan met haar mee te gaan om iets te drinken. Dat doen we maar al te graag en even later zitten we te genieten in een lieflijk prieeltje. De aardige vrouw biedt ons van alles aan en ze praat honderduit. Er is geen speld tussen te krijgen, ze houdt niet meer op. Ze was wel erg enthousiast over Nederlanders. Ondertussen begint het wel erg hard te regenen en wij zijn blij dat we droog zitten.

Maar als het later droog is dan is het toch echt tijd om weer te vertrekken ook al wil de mevrouw wel graag dat we nog even blijven. Hartelijk nemen we afscheid en na nog even flink trappen zijn we blij dat we weer het bord Eulenmϋhle langs de kant van de weg zien staan.

detail Chagall venster
detail Chagall venster

Een gedachte over “28 juni 2014 – een extra tochtje naar Mainz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s