29 juni 2014 – van Grosswinternheim naar Herrnsheim

waterfietsen?
waterfietsen?

veel goudgeel graan
veel goudgeel graan

Veel vriendelijke mensen onderweg: “Brauchen Sie Hilfe?”

Gisteravond heeft het flink geonweerd en vanmorgen regende het heel zachtjes. Maar toen we vertrokken was het bijna droog.
We hebben gelukkig heel goede fiets- en regenkleding en we zeggen tegen elkaar dat we de regen maar niet als vijand moeten zien. Beter is het elk weertype als onze vriend te accepteren.

Vandaag hebben we veel langs wijngaarden gefietst en ook hebben we weer de Rijn gezien. Mooie vergezichten, lieflijke dorpjes, veel tinten groen met prachtige bermwallen. Maar ook weer klimmen en dalen, wat goed te doen was.

Het was een plezier om 2 nachten in Grosswinternheim te slapen. Zo’n mooie omgeving, prachtige kamer en goede gastheer is genieten.

Het is vandaag een heel stuk fietsen, soms moeten we best zoeken naar de juiste route. Gelukkig dat we de navigatie op de smartphone hebben. Vooral in grotere plaatsen kunnen we de navigatie goed gebruiken en ook vragen we het gewoon aan de mensen.

Freek pakt dan zijn navigatie die hij op de smartphone heeft en zo worden we dan naar het juiste punt geloodst. Soms lijkt het ook wel een grote speurtocht en dan staan we samen al turend naar de navigatie en borden te kijken. Wat ons dan opvalt is dat er zoveel ontzettend vriendelijke mensen zijn. Want bijna elke keer als we om ons heen kijken, waar we langs moeten dan komt er wel weer iemand op ons af om ons te helpen.
Grote vriendelijke ogen kijken je dan aan en vaak zeggen ze er dan, als geruststelling bij, dat ze uit de omgeving komen. Dank dank alle vriendelijke mensen, voor jullie hulp.

Na de lange tocht van vandaag zijn we blij met onze nieuwe slaapplek.
Dit keer is het ook weer verrassend mooi, bij een Weingut. Zij hebben ook een website: http://www.schmitt-herrnsheim.de
Een enorm mooi huis, grote ruimtes voor het maken van allerlei wijn en sterke dranksoorten, een eetzaal voor gasten en.. heel goed internet. Bij aankomst bestelden we heerlijke cappuccino en we kregen er gratis gebak bij omdat de gastvrouw jarig was geweest !

Weingut Schmitt
Weingut Schmitt
Nog een paar maanden wachten om druiven te plukken
Nog een paar maanden wachten om druiven te plukken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s