3 juli 2014 – van Merklingen naar Tübingen

bij fietsen hoort ook hekken openen en sluiten
bij fietsen hoort ook hekken openen en sluiten

Afdalen naar het Naturpark Schönbuch

Na een laatste stukje Wϋrmtal en een kleine klim daalt de route af door het Naturpark Schönbuch. We fietsen langs de lommerrijke bossen. De stilte en de idyllische beekdalen doen ons genieten, wat mooi.
Het is doodstil in het bos en we komen bijna niemand tegen. Enkele oudere heren op elektrische fietsen zijn wel actief en zij maken graag een praatje met ons. Het is zo nu en dan klimmen door dit stille warme bos, we eten een broodje in een schuilhut en we gaan weer verder.

In dit grote bos is het snel verdwalen en we rijden dan ook wel eens verkeerd. Maar we komen er altijd wel uit en zo rijden we langs de rivier de Neckar de prachtige studentenstad Tϋbingen binnen. Wat een mooie stad is dit, hoog gelegen, met zijn oude binnenstad. We maken een wandeling over het eiland in de Neckar met zijn lommerrijke Platanenallee en het schilderachtig uitzicht op het oude gedeelte.
We zien studenten lachend varen met Stocherkahne, een soort punter. We hebben een kamer gehuurd in een Grieks restaurant, midden in de oude binnenstad. Onze fietsen moeten we heel wat trappen opslepen naar een smerig oud balkonnetje, vol met troep.

Het is een prachtige zomeravond en na onze wandeling gaan we nog even lekker eten op het terras van ons Grieks restaurant Traube. We krijgen de sleutel omdat er ’s nachts en de volgende dag niemand aanwezig is.
En het ontbijt? Ach, er staat wel wat in de koelkast, het is hier zelfbediening. Als we in die koelkast kijken staat er eigenlijk niets in, de koffiemachine is afgesloten. Nou ja, ook niet erg, water genoeg in de kraan en morgen? Dan rijden we wel weer langs een bakkertje met heerlijke cappuccino met kuchen.

de oude stad Tubingen
de oude stad Tubingen
Grote vakwerkhuizen in Tubingen
Grote vakwerkhuizen in Tubingen
varen op de Neckar bij Tubingen
varen op de Neckar bij Tubingen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s