5 juli 2014 – van Obersiggingen naar Langenargen

Dappere fietsers met een weddenschap.

Bij het ontbijt ’s morgens maken we een praatje met nog een stel fietsers.Zij fietsen van Venlo naar Kroatië en zij gebruiken ook de Reitsma route. Daar in Kroatië wachten hun zoons hen op en dan zullen ze samen nog vakantie vieren. Met hen zullen ze dan weer teug naar huis rijden. Zij doen deze fietstocht omdat ze een weddenschap hebben gesloten en zij willen die natuurlijk winnen.

Ik vind het bijzonder knap, een prestatie. Wij stappen weer op de fiets en wie komen wij na een paar uurtjes tegen? Onze super fietsers natuurlijk.

Het begint keihard te regenen, wij trekken onze regenkleding aan en zij? Ik zie een wapperende poncho in de verte. We fietsen weer verder en ik denk bij mezelf dat de dappere fietsers het redden want zij hebben een vaste wil om hun doel te bereiken en dan breng je het ver.

Wij rijden langs het vliegveld van Friedrichshafen. Het is flink afgekoeld door de regen en in het toilet van het vliegveld trek ik nog iets warms aan onder mijn regenpak. Bij een restaurant met bakkerij stoppen we voor koffie. Als we weer verder fietsen komt zelfs heel voorzichtig de zon door.

We rijden langs veel gravelpaden en volkstuinen naar de Bodensee. Ineens, plotseling zie ik glinsterend zilver gekleurd water, mooi, de Bodensee. Wat een mooi gezicht met op de achtergrond de bergen van Zwitserland en zicht op Oostenrijk.

We komen langs Langenargen en gaan een toeristenbureau binnen. We zoeken woonruimte voor 6 dagen en we vinden een mooie ruime ferienwohnung voor maar liefst 5 personen.

Heerlijk, lekker onze eigen ruimte en plek, zelf koken, een mooie badkamer met bad en een balkon op het zuiden. We gaan naar de winkel en doen inkopen. Daarna installeren we ons in het zonnetje op het balkon.

onderweg langs het vliegveld Friedrichshafen
onderweg langs het vliegveld Friedrichshafen
Regelmatig zien we een Zeppelin in de lucht
Regelmatig zien we een Zeppelin in de lucht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s