23 juni 2014: van Beuningen naar Reuver

vertrek vanuit Beuningen
vertrek vanuit Beuningen

“Hjoed giet it oan!”

Onze fietstocht gaat vandaag beginnen en ik moet denken aan de Friese spreuk: It giet oan, het gaat beginnen!

We vertrekken vanaf Beuningen.

Het zonnetje schijnt en we zoeken het beginpunt van de Reitsma route in Nijmegen op. We rijden heel wat kilometers om omdat de navigatie op de smartphone in de zon moeilijk te lezen is. We fietsen ook zonder gps want we hadden geen tijd om ons daarin te verdiepen. Maar dan komen we op de juiste route en het gaat lekker. We rijden stevig door en eten onderweg ons meegebrachte broodje op.

Bij Groesbeek gebeurt het. Met een reuze vaart suizen we een heuvel af en met een boog vliegt de smartphone die Freek als navigatie gebruikt met een plof op straat. Oooh roept Freek maar ik denk: “Gelukkig, dat jij niet valt, het is maar een smartphone”.De smartphone hebben we nodig en het lijkt kapot en we zijn nog geen dag onderweg! Bedremmeld staan we te kijken naar het gehavende glas. Toch nog eens proberen of het ding nog werkt en verdraaid, hij doet het ook nog!

We rijden verder. Ik geniet van de ruisende bomen en de zachte wind.

De prachtige bermen met de veelkleurige bloemen, opvallend mooi. Het is een mooie route, we fietsen een lange tijd langs de Maas. Deze omgeving komt ons bekend voor, we waren hier ook toen we het Pieterpad liepen. Herinneringen van toen komen weer dichterbij.

Al fietsend ga ik vanzelf nadenken over de laatste tijd. Over mooie en moeilijke dingen die gebeurden. Het komt dichtbij maar het is goed zo.

Ik ben blij en dankbaar dat wij deze fietstocht samen mogen maken. Freek wilde dit zo graag en nu gaat het dus toch gebeuren. Wat een voorrecht, het had ook zo anders kunnen gaan met zijn gezondheid.

We moeten wennen aan het harde zadel, dat zal wel zadelpijn worden.

Deze eerste dag wordt een lange fietsdag want we willen tot in de buurt van Roermond komen. Dat gaat lukken. We bellen naar een b&b in Reuver,  ’t Ruivers Veldje’ en we kunnen hier terecht. Wat een hartelijke ontvangst, een mooie kamer en s’ morgens een heerlijk ontbijt. Deze fietstocht belooft wat. We hebben er zin in.

zicht op de Maas
zicht op de Maas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s