13 mei 2015 – Calceranica al Lago- Bassano del Grappa, een fantastische route langs de Brenta.

De wekker gaat om zeven uur want we willen op tijd vertrekken. Het is bewolkt, zeventien graden dat oploopt naar zo’n 30. Heerlijk fiets weer. We staan wel op een heel mooie camping. Camping Fleiola aan het meer van Caldonnazzo. Ik ga even kijken bij het pad vlak bij het meer en ben onder de indruk van wat ik zie. Het is zo bijzonder mooi! De bergen weerspiegelen in het heldere water, je voelt je bijna opgenomen in dit weidse water met dat prachtige uitzicht op de bergen. Van de buren krijgen we koffie en we vertrekken. Mijn zus vertelde mij dat mijn overleden mem ook eens met een vakantie reisje bij het meer van Caldonnazzo was. Wat een mooie gedachte. Ik zie haar hier al genietend om zich heen kijken, ze hield van de natuur. Zo is mem ook weer even dichtbij. We fietsen een hele poos langs het meer en dan ineens zien en horen we de bruisende rivier de Brenta met zijn vele stuwtjes.

Mooie uitzichten bij de rivier de Brenta.
Mooie uitzichten bij de rivier de Brenta.

Het fietspad is prachtig en we komen veel fietsers tegen. Ik zie weiden vol met wilde bloemen, blauwe korenbloemen, klaprozen, fluitenkruid, grassen, boterbloemen, veel gele en paarse bloemen. Het is een grote kleurenpracht. De bomen zitten vol met bloesem. In Borgo Valsugana is het marktdag. Ik haal een stempel voor onze pelgrims pas bij de VVV. In Verona lukte het om een stempel in een kerk te krijgen, lang niet altijd is er iemand aanwezig die een stempel kan geven. Om een testimonium van het Vaticaan te krijgen moet je o.a. stempels in je pelgrims pas laten zien. Freek zit bij de fietsen te wachten. Ineens komt ons buurjongetje van de camping er met zijn ouders aan. “ Ha die buurman,” roept hij blij terwijl hij Freek omhelst. Wat een aardigheid, om blij van te worden. Zoiets maak je niet mee als je in een hotel slaapt!

af en toe pauze om te eten en drinken
Af en toe pauze om te eten en drinken.

We drinken heerlijke cappuccino met wat lekkers. De hoge rotswanden sluiten het dal steeds meer in tot het over gaat in een indrukwekkende kloof. We genieten vandaag van deze wel heel bijzonder mooie etappe. Hoge rotsen bedekt met sneeuw, ik hoor geluid van krekels.

boven: stuwmeer onder: de kloof wordt steeds nauwer
Boven: stuwmeer.
Onder: de kloof wordt steeds nauwer.

Er moet licht geklommen worden maar na een klim komt altijd een daling. We hebben de wind tegen. We eten een salade op een terrasje. Bij Bassano del Grappa houden de imposante bergen abrupt op. Ineens is de schaduw van de hoge bergen verdwenen. Er komt ruimte en licht. Wat apart, de bergen houden op. Morgen gaan we de Povlakte meemaken. Het eindpunt van deze etappe ligt bij een hostel, Ostello Don Cremona. Daar gaan we slapen want de dichtstbijzijnde camping is nog zeven kilometer klimmen. We hebben vandaag genoeg gefietst, zo rond de 80 kilometer. Nu even geen tentje opzetten maar lekker slapen in een heus bed!

De stad Balsano del Grappa met oude houten brug en de laatste Alpen op de achtergrond
De stad Balsano del Grappa met oude houten brug en de laatste Alpen op de achtergrond

Een vriendelijke dame wijst ons de weg naar het hostel midden in het centrum naast de kerk. Het is eens een klooster geweest. Ik zie lange gangen, een grote binnentuin met zuilen en heel veel fietsen. Er is een keuken voor algemeen gebruik, en we hebben een kamer voor onszelf. We krijgen lakens en mogen zelf ons bed opmaken. Als het donker wordt horen we veel stemgeluid. In de binnentuin is een feestje. Geen nood, ik sluit de luiken voor het raam en het is muisstil. Het was een prachtige dag. Wij gaan slapen, welterusten!

Advertenties

2 gedachtes over “13 mei 2015 – Calceranica al Lago- Bassano del Grappa, een fantastische route langs de Brenta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s