14 mei Bassano 2015 – Venetië Op Hemelvaartsdag fietsen door de groene Povlakte.

De wekker gaat, het is zeven uur, Hemelvaartsdag. Wat hebben we heerlijk geslapen! We gaan naar de keuken waar je voor een klein bedrag je eigen ontbijt mag maken. We maken een kopje koffie en eten er een heel droog broodje bij dat ik moeilijk weg kan krijgen. We vertrekken, deze slaapplek was een aardigheid om mee te maken. In de binnentuin ligt iemand heerlijk in het zonnetje op een hangmat. Wat een relaxte sfeer! We pakken de fietsen en sluiten de grote deuren.

We vertrekken vanuit de Ostello voor een nieuwe fietsdag
We vertrekken vanuit de Ostello voor een nieuwe fietsdag
>

Het is nog stil op straat en lekker koel. We rijden naar beneden, de bergen achter ons worden steeds vager tot ze verdwijnen. We rijden door veel dorpjes, het land is vlak, de velden frisgroen met aan de rand witte en gele irissen met felrode klaprozen. Ik hoor kikkers kwaken. We fietsen langs boeren dorpjes, kippen en het gekraai van een haan. Maar er is ook veel industrie. Deze omgeving is niet arm, wat zie ik mooie grote luxe huizen!
De rivier de Brenta en mooie huizen
De rivier de Brenta en mooie huizen

De zon schijnt, het wordt heet, water drupt van mijn gezicht. We hebben een straffe tegenwind, we moeten flink trappen maar die wind is lekker verkoelend. Een water punt geeft heerlijk koud bronwater. We stoppen regelmatig om iets te eten en te drinken. Zo houd je het goed vol. In Citadella zien we de indrukwekkende twaalf meter hoge stadsmuur. We fietsen door de poort naar binnen om het stadje te bekijken. We zouden best een lekker ijsje lusten maar de ijssalon is gesloten.
De oude stad Citadella is rondom ommuurd.
De oude stad Citadella is rondom ommuurd.

Tegenliggers houden hun duim omhoog als ze ons passeren. Dat is een vrolijke aanmoediging. We kopen fruit, yoghurt, kaas dat wat we vandaag nodig hebben. Als pelgrim leren we zo om bij de dag te leven en te vertrouwen dat het morgen ook wel goed komt. We fietsen weer verder in de hete zon. We drinken koffie met wat lekkers en pittige zachte broodjes. Freek fietst voor. Zijn gele shirt valt goed op. Dat is veilig in het drukke verkeer. Als we later door een dorpje rijden is er toch nog een ijssalon open. Het Italiaanse ijs is zo ongelooflijk lekker! Ook de Italianen smullen er van.
We zien mooi gerestaureerde villa´s
We zien mooi gerestaureerde villa´s

Op het eind van deze etappe zien we fantastisch mooie Venetiaanse villa’s. Maar we zien ook veel vergane glorie uit de zestiende eeuw. Het onderhoud is natuurlijk niet te betalen.
Maar nog meer villa´s die langzaam vervallen omdat ze al lang niet meer onderhouden worden.
Maar nog meer villa´s die langzaam vervallen omdat ze al lang niet meer onderhouden worden.

De weersverwachting geeft veel regen voor de komende dagen. We komen op Camping Serenissima en huren hier een kleine caravan, dat lijkt ons beter i.v.m. de weersvoorspelling. Dat wordt vannacht weer slapen in een lekker bed, welterusten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s