15 mei 2015 – Venetië

Al het vervoer gaat over water
Al het vervoer gaat over water

Vannacht heeft het geregend en nu is het bewolkt en regenachtig koud met een flinke wind. Wat een verschil met gisteren! Dit is de eerste keer dat we in Venetië zijn. Nu hebben we de kans de betoverende stad die aan het water ligt te bezichtigen. Tegenover de camping stopt de bus die ons in 20 minuten naar Venetië rijdt. Vandaag rijden er i.v.m. een openbaar vervoer staking heel weinig bussen en ook de waterbussen varen niet.  Er staan veel mensen bij de halte te wachten. Wat duurt het een tijd voordat die bus komt, zou die bus wel komen, we staan hier al zo lang. Eindelijk .. daar komt de bus volgepropt met mensen. Maar er is nog een sta plekje voor ons. Ik zie bootjes en water, we zijn er. Wat een mooi gezicht! Ondanks het bewolkte weer met zo nu en dan regen genieten we van alles wat we hier zien.

Een regenachtige dag in Venetie, er zijn nu minder toeristen.
Een regenachtige dag in Venetie, er zijn nu minder toeristen.

Toeristen overal vandaan lopen langs de schilderachtige straatjes. Het is zo mooi om al die verschillende mensen te zien. We lopen langs het Canal Grande, de hoofdstraat van Venetië met links en rechts prachtige paleizen.

typisch Venetie
Typisch Venetie.

We zien een enorme koepel van de barokke Santa Maria della Saluta die in 1630 werd gebouwd als dank voor het einde van een grote pest epidemie. Wat is hier veel te zien. Kerken, kunst, musea, zelfs is er een paar keer op een dag een concert te beluisteren. Er liggen bedelaars op de grond met in de uitgestrekte arm een plastic bekertje. Ze kijken je met een verdrietig gezicht smekend aan. Verkopers proberen hun waar kwijt te raken. Ik zie veel winkels waar helder gekleurd glas te koop is. Morgen maar eens kijken of ik iets vind wat ik graag wil kopen. Dan willen we hier nog wat zien.

Oud en verweerd is ook mooi
Oud en verweerd is ook mooi.

We lopen vandaag trapje op en af over de vele bruggetjes en langs de schilderachtige achteraf straatjes. Er is druk vaar verkeer op het water, vooral de mooi versierde gondels trekken de aandacht. De super lekkere cappuccino, daar kikkeren we van op.

Lekkere cappucino en broodjes
Lekkere cappucino en broodjes

Bij de bushalte is het zwart van de mensen. Opnieuw hebben we een sta plekje. Maar we zijn blij dat we met de bus terug kunnen. Naast ons in de bus staan mensen uit Californië. Ik heb een leuk gesprekje met hen. Met waardering spreken zij over Amsterdam. Zo gaat de rit snel.

Advertenties

Een gedachte over “15 mei 2015 – Venetië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s