20 mei 2015 – Verrassend agriturismo in Quartiere

“Zullen we een rustdag nemen, of toch maar verder fietsen?”, vragen we ons af. De dag van gister was best zwaar en dan is een vrije dag ook wel fijn. We zouden Ferrara kunnen bekijken. Het is bewolkt, niet heet, misschien best goed fiets weer. We besluiten verder te gaan want het lijkt niet hard te waaien. We pakken de boel in, eten muesli en vertrekken. Ineens gaat het regenen. Geen probleem, we trekken de regenjas aan. Langs groene sportvelden rijden we door Ferrara.

De kathedraal in Ferrara uit het jaar 1100.
De kathedraal in Ferrara uit het jaar 1100.
Een paar details van de kathedraal, gewijd aan st. Jorios (st.Giorgio in Italiaans) Boven: afbeelding van de legende van St Joris en de draak. Onder: een sarcofaag met afbeeldingen
Een paar details van de kathedraal, gewijd aan st. Joris (st.Giorgio in Italiaans)
Boven: afbeelding van de legende van St Joris en de draak.
Onder: een sarcofaag met afbeeldingen

We fietsen langs de Dom en het enorm grote Castello Estense. We fietsen nu een heel stuk langs de oude stads muur.

De Reitsma route laat ons langs een deel van de 9 km lange stadsmuur fietsen, heel mooi ...
De Reitsma route laat ons langs een deel van de 9 km lange stadsmuur fietsen, heel mooi …

We hebben weer flinke tegenwind. Na ruim 30 kilometer fietsen we door Quartiere langs Agriturismo l’Unicorno. Dit willen we ook eens meemaken we rijden de oprit in door een ruime tuin. Ik zie paarden en een mooi gebouw voor gasten. De deur is open maar we zien niemand.

Net als we besluiten weer op de fiets te stappen komt er een oude dame aan. Ze vertelt dat we in de tuin ons tentje op mogen zetten. Ze neemt ons mee naar de keuken en geeft ons iets te drinken. We krijgen de sleutel van de badkamer en badhanddoeken. Het is hier een warm welkom. Een schaaltje kersen wordt bij ons neergezet. Later neemt een jonge vrouw me mee naar de gezellige woonkamer en keuken. Ze vertelt me met brede gebaren in het Italiaans dat we morgen zelf ons ontbijt in de keuken klaar mogen maken. De koelkast gaat open, ik zie melk, kaas en vleeswaar. Ook mag ik hier zelf koffie of thee zetten. Ze zet een schaaltje appels en bananen voor me neer.

Met ons tentje in de tuin van de B&B 'l Unicorno in Quartiere.  Wel heel erg gastvrij
Met ons tentje in de tuin van de agriturismo ‘l Unicorno in Quartiere.
Wel heel erg gastvrij

We genieten van deze plek. In het dorp is een restaurant. Hier gaan we ravioli eten met een heerlijke rode wijn. De sfeer is gezellig. Als we terug lopen is de lucht pikzwart. In de verte zie ik lichtflitsen van onweer. Nu nog even bij komen in de woonkamer en dan weer lekker slapen in ons tentje. De trein in de verte en de paarden die tegen het hout bonken zijn slaapverwekkend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s