26 mei 2015 – Nemen zoals het gaat.

Het is vandaag dinsdag, het plan is om komende zaterdag in Rome aan te komen. We kijken naar de etappes er naartoe. Het stijgingspercentage is wel erg hoog, voor ons te hoog, dat gaan we dus niet doen. De zware hellingen en veel bepakking op de fiets maakt het fietsen zwaar. Er zit niets anders op om zaterdag de trein te nemen. Helaas, het is niet anders. Het is jammer van de mooie etappes die we missen. Maar we willen niets riskeren. ‘Nemen zoals het gaat’, ik moet er weer even aan denken. We maken er zeker mooie dagen van. We gaan fietstochten in deze omgeving maken zonder bepakking. Op die manier kunnen we toch een stukje verder de route fietsen.

Het is fris maar later komt het zonnetje. We rijden een rondje langs mooie dorpjes. Ik zie veel wijnvelden, graan en het frisse groen van het begin van zonnebloemen. De lucht betrekt, de wolken worden donker en het gaat hard waaien. We horen gerommel van onweer.

Assisi in de avond
Assisi in de avond.

Gauw de stoeltjes en tassen in het piepkleine tentje zetten en warme kleren aantrekken. We kruipen maar weer in ons tentje onder de donzen slaapzak. Dat is lekker warm. Als het donker wordt, is het uitzicht naar de boven – en onderkerk van Assisi fantastisch mooi. De donkere berg, versierd met de vele lichtjes en de verlichte kerken, het lijkt een sprookje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s