28 mei 2015 – Een zonnig dagje met wijn proeven bij de wijnboer.

Het was een koude nacht maar vandaag schijnt de zon. De lucht is zelfs helemaal blauw. Vanmorgen is het net boven de 10 graden en ieder uur zal de temperatuur oplopen. Ik zit lekker op mijn stoeltje met een boom als hoofdsteun.
Ik hoor een zwaar geluid aan komen. Een groot gevaarte rijdt vlak naast me de camping op. ‘ Rotel Tours Das Rollende Hotel’ lees ik. Het is een zware auto die een rijdend ‘ hotel ‘ achter zich aan trekt met heel veel kleine raampjes naast elkaar. Na een poosje komt een bus met een groep mensen die met dit rijdende hotel vakantie houden. Er is een kok mee die voor hen kookt. Zo kan het ook!

Het rijdende hotel
Het rijdende hotel.

We fietsen door dit mooie gebied. De zon schijnt op de berg van groene wijnvelden met als achtergrond Assisi. Een mooi gezicht.
Iemand vertelde ons dat een wijnboer in deze omgeving bekend staat om zijn beste wijnen. Daar gaan we naartoe. We lezen de naam SAIO Assisi dat habijt van de Franciscaner monniken betekent. http://www.saioassisi.it
Hier moeten we zijn. We gaan de ruime wijn winkel binnen. Wat een mooi gezicht al die keurige flessen wijn met hetzelfde logo, een afbeelding van het typerende uitzicht op Assisi.
We worden welkom geheten en krijgen uitleg over al de soorten wijn die deze wijnboer maakt. We mogen kiezen welke wijn we willen proeven. We kiezen een witte wijn gerijpt in eikenhouten vaten uit 2010. We ruiken en proeven het bouquet. Heerlijk, dit is niet zomaar iets. Nu kiezen we ook de rode wijn om te proeven. Deze wijn, ook gerijpt in eikenhouten vaten, is van 2008. We kijken elkaar aan en weten het al. We kunnen deze flessen niet laten staan, we kopen ze alle twee.

Heerlijke wijnen, jammer dat we niet een paar dozen mee naar huis kunnen nemen. We komen hier nog wel terug met de auto!
Heerlijke wijnen, jammer dat we niet een paar dozen mee naar huis kunnen nemen. We komen hier nog wel terug met de auto!
Uitgestrekte wijngaarden van Saio bij Assisi
Uitgestrekte wijngaarden van Saio bij Assisi.

Terug bij de tent genieten we van de rode wijn. Er komt een oude dame aanlopen. Ze lacht vriendelijk naar ons, geeft ons een hand en maakt een praatje. In het Duits vertelt ze ons, terwijl ze naar ons tentje wijst, dat zij en haar man vroeger ook een klein tentje hadden. Later kochten ze een busje waar ze vele reizen mee gemaakt hebben. Nu ze alleen is, ze is al 82 jaar oud,  gaat ze daar zelfs in haar eentje mee op stap. Fantastisch, ik bewonder haar moed en vertrouwen. Met liefde praat ze over de tijd van toen. Twee jaar geleden is haar man na een ziekbed van een halfjaar overleden. Zelf heeft ze haar man verpleegd en verzorgd. Nu neemt ze hier in het bedevaartsoord Assisi tijd voor gebed. Dat geeft haar rust en vrede. We bieden haar ons stoeltje aan maar ze gaat al op de grond zitten. We luisteren naar haar verhaal tot we alle drie stil zijn. “ Ik wens jullie Gods vrede toe “, zegt ze als ze met een handdruk afscheid van ons neemt.

Vanavond eten we in de pizzeria. We kiezen ieder een andere en we delen dit samen. We lopen terug naar ons knusse tentje. Het is rustig, de harde wind is gaan liggen, het voelt veel zachter. Dit doet denken aan vakantieweer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s