29 mei 2015 – Een houten kruisje: de weg van de omkering.

De zomer is terug gekomen. Het is heerlijk warm met het zonnetje. Freek koopt heerlijke croissants en een baguette lekker bij de koffie. Ik hoor het mooie geluid van de klokken van de kerk. Het is heel rustig op de camping met alleen ouderen. Het is ook gezellig, er is aandacht voor elkaar.

We fietsen vandaag weer de mooie route naar Spello. Lekker, al fietsend werkt de wind verkoelend. We stoppen bij villa Fidelia. Een prachtig buiten, een super ambiance met ruime tuinen. Vandaag op deze mooie locatie presenteren rozen verkopers hun kleurige rozen en andere planten.

Op het landgoed van villa Fidelia is een rozen/bloemen markt.
Op het landgoed van villa Fidelia is een rozen/bloemen markt.

Ook staan er kraampjes met allerlei creaties die aan rozen doen denken. Zeep versierd als rozen, rozenolie, schilderijen, kleding e.t.c. Wij moeten aan ons budget denken nu we geen geld kunnen pinnen. Dat geeft ook wel iets. Terug naar de basis. We merken dat je eigenlijk heel weinig nodig hebt en dat die eenvoud ook goed doet. Wat is dit een mooi gezicht al die fleurige rozen. Eigenlijk is dit één grote rozen markt, die mij doet denken aan de bloemetjes markt op Hemelvaartsdag in Groningen.

Italianen zijn gek op rozen, ze doen het ook goed op de kleigrond.
Italianen zijn gek op rozen, want deze planten doen het goed op de kleigrond van Umbrie.

De Amerikaanse die ons eergisteren vertelde dat deze rozen markt er is, zwaait naar ons. Ze is versierd als een rozen fee. Ze geeft ons een hand en introduceert haar vriend “ He’s ’n architect in New York “ horen we haar zeggen.

Wat een verschil is haar reactie met mensen die we onderweg ontmoeten. De Duitsers die we voor de kerk in Rivotorto zien staan. Zij genieten stil van de afbeelding op de buiten muur van de kerk waar Franciscus is afgebeeld in een vurige wagen die in de lucht vliegt. Je zou kunnen zeggen, ze zagen hem als een hemelbestormer, een man die ingaat tegen de gevestigde orde.

In Rivoterto staat op de kerk een afbeelding van Fransiscus in een vurige wagen.
In Rivotorto staat op de kerk een afbeelding van Fransiscus in een vurige wagen als hemelbestormer.

Deze Duitsers zijn onder de indruk van het leven van Franciscus. Ze komen hier vaak en houden van ‘basic life‘ zoals Franciscus dat deed. Leven in eenvoud en liefde. Ze laten hun franciscaans kruisje zien en zeggen dat dit de weg van de ‘ omkering ‘ is, leven in eenvoud. Blij met gewone dingen.

Wij fietsen naar de grote basiliek de Santa Maria degli Angelo om daar in de winkel ook zo’n eenvoudig houten kruisje aan een veter te kopen. Eenvoud, geen glitter.

We gaan terug, het is onze laatste avond hier. We betalen ons camping geld en zeggen dat we het hier heel goed hebben gehad. Een rustige, schone veilige camping, heel goed internet zelfs in je tent. Warme douches, winkeltje en prima pizzeria op het terrein. Ons geld werd bewaard in een kluisje, informatie over de trein reis naar Rome werd uitgeprint. Het busje dat je naar de boven stad brengt. Allemaal redenen om hier nog eens terug te komen om ook andere Umbrische stadjes goed te bekijken. http://www.campingassisi.it – info camping assisi.it. Als ik vertel dat ik dit zal noemen in het reisverhaal horen we hem zeggen:  “ Thank you, I have a present for you.” Hij loopt naar achteren en komt terug met een fles rode wijn. Wat aardig, dit is me nog nooit overkomen.

Advertenties

2 gedachtes over “29 mei 2015 – Een houten kruisje: de weg van de omkering.

  1. Lieve mensen, Wat een fantastische reis maken jullie !!!
    Ik was een weekje weg, en lees nu alle berichten,inclusief het akelige bericht van de zakkenroller.
    Maar wat een fijne ontmoetingen en bezienswaardigheden staan daar tegenover!
    Nog een hele fijne vakantie en lieve groet van Gé.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s