7 juni 2015 – Laatste feestelijke campingdag bij het zwembad.

De hete zon drijft ons al vroeg ons tentje uit. We gaan lekker koud douchen. Freek komt met een stijve nek van het koude water onder de douche vandaan. Het zonnetje zal het hopelijk snel genezen. Een buurvrouw die afscheid neemt, vertelt me dat dit weekend het zomerseizoen geopend wordt. De camping kreeg vorig jaar een nieuwe eigenaar. De camping bestaat dus één jaar en dat wordt vandaag en vanavond gevierd. Gisteravond gaf de tennisleraar van Moteriggioni hier een feest.

Voordat het feest begint is het nog erg rustig bij het restaurant van de camping
Voordat het feest begint is het nog erg rustig bij het restaurant van de camping

Vandaag is het ook onze laatste dag op de camping. Morgen gaan we naar een appartement dat we in Abbadia a Isola hebben gehuurd. We gaan op tijd naar het zwembad, het is al heet. Eerst trakteren we onszelf op cappuccino met een appel broodje. We duiken het zwembad in. Heerlijk, wat is dit verfrissend. In deze hitte is verkoeling geen overbodige luxe.

Het is gezellig druk in dit mooie zwembad. Het lijkt alsof het hele dorp verfrissing zoekt. Beneden is een bad voor de kleintjes. Daar genieten ouders met kleine kinderen, ook daar zijn ligstoelen. De zon schijnt met wisselende bewolking. Beneden staan veel picknick tafels. Op elke tafel staat zeker één grote tas voor een picknick tussen de middag. De Italianen weten wel wat lekker is.

Bij feest hoort eten, vanavond is er bij het restaurant een buffet. Ik vraag aan een paar mensen hoeveel we er voor moeten betalen. Ze kijken me verbaasd aan. “ It ’s free “ hoor ik ze zeggen. “ Ongelooflijk, zeg ik, ik kan het niet geloven.” Kom gauw, zeggen ze. Want Italianen houden van eten en dat doen ze snel, straks is het op!” Ik neem een douche, en Freek en ik gaan maar eens kijken bij dat buffet. Er staan tafels keurig gedekt met een uitgebreid buffet. Er is heerlijk eten voor iedereen in overvloed. Pasta’s, salade, vlees, kaas, sangria, ijskoud water, appelcake. De stoelen zijn bezet. Wij pakken een bordje en scheppen van al dit heerlijke eten op ons bordje. Het smaakt verrukkelijk. De sangria met vruchtjes en het water erbij, het is een konings maal. Onze magen zijn meer dan gevuld.

En na het feest is alles weer opgeruimd ...
En na het feest is alles weer opgeruimd …

We komen mensen van de camping, Fred en Janette tegen, een avontuurlijk koppel. Zij zijn niet alleen op vakantie, nee, zij reizen werkelijk al twintig jaar de hele wereld rond. Ze hebben hun huis verkocht, kochten een zeilboot en trokken de wereldzeeën rond. Daarna kochten ze een camper om al trekkend de hele wereld rond te reizen. Zij zijn werkelijk overal geweest. Wat hebben ze veel gezien en wat kunnen ze er mooi over vertellen! Je moet samen een goed span zijn om dit te kunnen doen. Je moet van elkaar op aan kunnen. Zij redden het wel, dat zie ik aan ze. Ik heb er bewondering voor. Ze volgen de stem van hun hart, en ze doen het maar ook. Bedankt Fred voor het lekkere glas wijn. We hebben elkaar veel te vertellen maar dan is het tijd om afscheid te nemen. We wensen elkaar veel plezier, goede reis en alle goeds. Nu is het stil, de nacht komt. De muziek verstomt. Het zomerseizoen mag beginnen, slaap lekker.

Advertenties

2 gedachtes over “7 juni 2015 – Laatste feestelijke campingdag bij het zwembad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s