Een relaxte wandeling door Kristiansand

Wat een luxe, slapend reizen en elke dag wakker worden in een andere omgeving. Dit is zeker het aantrekkelijke van cruisen. Zo vakantie houden is ook geschikt voor mensen op hoge leeftijd. Ook is de ms Rotterdam rolstoel toegankelijk.

Ik trek de gordijnen open en kijk naar buiten. De zon geeft de zee een zilveren glans. In de verte doemt de stad Kristiansand op. We leggen aan in de haven. Kristiansand is een van de zonnigste steden en ligt aan de zuidoostkust van Noorwegen. Ook vandaag schijnt de zon terwijl er bewolking en regen voorspeld is. Ondanks het flink deinende schip hebben we heerlijk geslapen.

De zuidelijkste stad van Noorwegen, je waant je in Zuid Europa.
De zuidelijkste stad van Noorwegen, je waant je in Zuid Europa.

DSC09358res

Vandaag hebben we geen excursie geboekt. Die excursie maken we zelf.
We wandelen door de ‘bloemenstad’ Kristiansand. We lopen langs de haven en visserskade. We zien kunstige zandsculpturen en wat grappig, op één van de grote zeilschepen lezen we Colijnsplaat, zij zijn ver van huis! We zien vanaf de kust veel rotseilandjes in zee.

We lopen de grote kathedraal binnen waar de dakconstructie van hout met rustige versieringen is gemaakt. We wandelen langs de houten wit geverfde huizen in straatjes met kleurige bloemen. We lopen ook langs het verdedigingsfort dat in 1672 werd gebouwd. Op de achtergrond zien we heuvels met bossen.
Nog even wandelen we relaxt langs de markt en door de winkelstraat weer naar ons schip terug.

New Image3

Om vijf uur ’s middags gaat de scheepshoorn weer, we vertrekken voor de laatste vaartocht naar Rotterdam. Ik zit op een heerlijk beschut plekje in het kraaiennest in de zon. Later wandelen we op het promenadedek waar het flink waait. We zien en horen een snelle loodsboot die heel dicht naast ons vaart. Hij wacht tot de loods aan boort komt. We varen langs een witte vuurtoren met een huisje op een piepklein eilandje en dan ligt Noorwegen achter ons. En kijk, daar is de loods. Dat is een mooi gezicht, met een lenige stap springt de loods van ons schip op het dek van de loodsboot. Hij zwaait, de ms Rotterdam groet hem ten afscheid met zijn eigen geluid van de scheepshoorn.

Boven: de loodsboot; Onder: de zuidelijkste vuurtoren van Noorwegen.
Boven: de loodsboot; Onder: de zuidelijkste vuurtoren van Noorwegen.

Vanavond is het weer Showtime met de talentvolle zangers en dansers van de ms Rotterdam. Een flitsende voorstelling op hoog niveau wordt gepresenteerd. Wij willen het niet missen, een mooie afsluiting van de dag.

Advertenties

2 gedachtes over “Een relaxte wandeling door Kristiansand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s