Een laatste vrolijke cruise dag.

Verschillende keren hebben we de zon zo mooi in de zee zien zakken. Maar vanmorgen gaat het andersom. Heel vroeg worden we wakker. De lucht heeft een zacht oranje gloed met aan de horizon een piepklein randje bewolking met een gouden randje. Dit is een prachtig gezicht, zonsopkomst rond half zeven midden op zee!

De zon zien opkomen vanuit zee, dat hebben we niet eerder gezien.
De zon zien opkomen vanuit zee, dat hebben we niet eerder gezien.

Jammer hoor, vandaag is het de laatste dag van onze cruise reis. We hebben een vaar dag op zee. Vanmorgen sponsor en loop ik mee met een wandeling op het promenadedek. Het geld dat zo verzameld wordt komt ten goede voor zes internationale kanker organisaties. Er doen 65 mensen mee. Achter elkaar lopen we in onze witte t-shirts stevig door om ruim 10 rondjes over het promenadedek te lopen. Al lopend zie ik de moedige oude dame die ik eerder sprak (zij gaat helemaal alleen met deze reis mee) op het achterdek zitten. Ik zie dat ze al pratend met anderen geniet van de wandelende optocht. Op verschillende shirts van wandelaars zie ik foto’s van dierbaren die overleden zijn. De herinneringen aan hen en het gemis komen zo dichtbij. Het is goed om dit met zijn allen te doen. Ik maak een praatje met de wandelaar naast me. Hij mist zijn eerste vrouw maar toch kiest hij er voor om van het leven en van het reizen te genieten. Hij is een enthousiaste cruise reiziger en wat heeft hij veel mooie cruises gemaakt.

Een kleine jongen loopt enthousiast voorop, dit werkt aanstekelijk op ons allen. Freek staat breed lachend gekleed als masseur voor onze buiten hut ons aan te moedigen. “Een drankje nodig?” roept hij wijzend op het tafeltje naast hem met glazen water. De aap die gevouwen is van een handdoek bungelt vrolijk naast hem. En kijk toch eens, onze buurman Henk staat ook als masseur gekleed in witte ochtendjas met daaronder zijn geruite broek. Wat is dit alles een komisch gezicht. Bij hen staat een heuse massagestoel klaar en met een brede lach worden de sportievelingen uitgenodigd om hierop plaats te nemen of een glaasje water te drinken!

DSC09467 (1)

Lopen voor de opbrengst van de kankerbestrijding. Buurman Henk biedt zich als masseur aan.
Lopen voor de opbrengst van de kankerbestrijding. Buurman Henk biedt zich als masseur aan.

Hoe zullen we deze laatste dag invullen? Elke dag ontvangen we het krantje met nieuws, beursberichten en het 24 uurs dag programma met weersvoorspelling, tijden van zonsopkomst en zonsondergang. Er is ontzettend veel te doen. Ik lees een rijk aanbod van de cursussen van vandaag. Of over de restaurants, wijn proeven, foto’s bewerken, naar de bioscoop, het is te veel om op te noemen. Je kunt tennissen, gymmen, fitnessen, zwemmen, of wandelen op het dek, vervelen is er zeker niet bij. In het Lido Restaurant is er de hele dag een keus uit lekker eten, gebak en ijs. Zelfs op het zonnedek of bij het zwembad is er wat lekkers te halen. Het heerlijke eten dat er zo mooi uit ziet, de hele dag staat het uitnodigend voor je klaar.

Vandaag schijnt de zon maar de wind maakt dat je het snel koud hebt. Op het zonnedek waait het veel te hard en ook boven in het kraaiennest is het snel te koud. Ik ga even wandelen, zwemmen en me warmen in de jacuzzi. In onze buiten hut genieten we van de rust met uitzicht op zee.

Het is een grappig gezicht want nu hangt er een heuse aap, gevouwen door onze steward Sugi van een handdoek. Freek hangt de aap binnen recht voor het raam. Afgelopen dagen hebben we al veel van deze creaties gezien. Ik denk aan de krab, kreeft, schildpad, zwaan, vlinder en olifant. Verschillende keren per dag wordt onze hut door Sugi schoongemaakt. Elke dag zie ik een schoon opgemaakt bed en s’avonds is de hut bij binnenkomst sfeervol verlicht. Dan zien we een gevouwen kunstwerkje op het bed met twee chocolaatjes en de gordijnen dicht. Wat een verwennerij, morgen is het mooi geweest, dan is dit prinsessen leven afgelopen.

DSC09513res (1)

Dineren in het La Fontaine restaurant.
Dineren in het La Fontaine restaurant.

Steeds hebben we in het Lido Restaurant gegeten. Vanavond hebben we bij de dining room La Fontaine gereserveerd. Onze buurman Henk vertelt er enthousiast over, we zullen samen met hem en Veronica gaan eten. Wat leuk, ik zie dat Henk, keurig gekleed, ons al op staat te wachten. Hij stelt ons voor aan zijn cruise vrienden. Het is een internationaal gezelschap. Wat ziet iedereen er feestelijk uit! Twee maal in de week is hier in gala gekleed een captains dinner waarbij de kapitein aanwezig is. Dat lijkt mij leuk om ook eens mee te maken. We drinken eerst een cocktail daarna worden we door de bediening naar onze tafel begeleid. Dining room La Fontaine ziet er zeer sfeervol uit. De ronde zaal met een ruim uitzicht op zee is bijzonder mooi. Er is ruimte voor de tafels die chique zijn gedekt. Dat is grappig, aan de tafel naast ons zien we Bernard , waar we eergisteren zo’n vrolijk gesprek mee hadden. We krijgen een menukaart en we kunnen een voor, hoofd en nagerecht kiezen. Het heerlijke eten, kleine hapjes, ziet er uit als een plaatje, en het wijntje er bij maakt het helemaal af.
Het is feestelijk om zo bediend te worden. Op deze manier eet je ook niet te veel, zo is het precies goed! Wat is dit gezellig!
“ Dit vind ik nu het aardige van cruisen ”, hoor ik Henk zeggen.
En wij zijn het helemaal met hem eens.

Tijdens de maaltijd maakt de Indonesische Crew zo nu en dan muziek en ze maken samen nog een afscheidsgroet omdat het vanavond de laatste avond van deze cruise is. Na het eten kijken we met zijn vieren nog naar het eind stukje van de flitsende dansshow. En, om deze avond af te ronden drinken we nog een cocktail in één van de bars.

De prijswinnaars van de danscursus met de professionals
De prijswinnaars van de danscursus met de professionals

Maar, aan alles komt een eind, het wordt tijd om onze koffer te pakken. Om 1 uur vannacht moeten de gepakte koffers op de gang staan. Op ons bed staat een nieuwe creatie, een konijn, lui en slaperig kijkt hij me aan. Onze ogen vallen bijna dicht, ons laatste nachtje varend op de ms Rotterdam, we slapen snel.

Advertenties

2 gedachtes over “Een laatste vrolijke cruise dag.

  1. Hoi Freek en Anneke

    Wat een avontuur op zo,n cruise, ik heb genoten van jullie leuke verslag tijdens deze mooie reis, of ik er zelf bij was ha ha.

    groetjes van Marrie Vos

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s