Donderdag 3 dec. 2015 – Met de ms Rotterdam naar de Canarische Eilanden.

Vandaag is het 21 december. Gisteren zijn we teruggekomen van onze cruisereis. We leven nu toe naar kerst en wensen iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2016. We beleven onze vakantie nog een keer als we de komende verhalen lezen. Als je wilt weten hoe de cruise was, lees dan de komende blogs.

Heb je zin in een vakantiereis? Ga dan in gedachten met ons mee. Net voor het Sinterklaasfeest, 3 december,  is het zover, loop de loopplank op van de ms Rotterdam en vaar mee naar de Canarische Eilanden en andere plaatsen langs de Atlantische Oceaan. En dat in december als de dagen kort en donker zijn. We zijn daar nooit geweest, hopen veel te zien en tegelijk winterse zonnewarmte op te vangen. Of zou dat niet haalbaar zijn? Als ik dit schrijf regent en stormt het thuis de hele dag. Mooi weer is niet af te dwingen. Het zal gaan zoals het gaat, de poncho gaat mee.

Cruise schip Rotterdam zal ons naar veel plaatsen langs de Atlantische Oceaan in Spanje, Portugal en Marokko brengen.
Cruise schip ms Rotterdam zal ons naar veel plaatsen langs de Atlantische Oceaan in Spanje, Portugal en Marokko brengen.

Als ik de koffers van zolder haal krijg ik er zin in. Ik lees een mail van de Holland America Line die ons meldt dat we een upgrade krijgen naar een veranda buiten hut. Het extra is een eigen privé veranda, dat is een verrassing. Mijn hart veert op, zo krijg ik nog meer zin in de reis en het helpt om spanningen en zorgen van de zieken thuis niet vast te houden maar met vertrouwen even te parkeren.
Wat heerlijk, onze dochter rijdt ons met onze eigen auto naar Rotterdam, ze zwaait ons uit, bedankt Marloes!
Het inchecken gaat vlot en relaxt, de terminal is al in kerststemming versierd.

Onze buiten hut met veranda ziet er gezellig uit, de koffers komen snel, in no time is alles uitgepakt. We voelen ons snel thuis want de vorige cruise naar de Noorse Fjorden lijkt als de dag van gisteren. Na een kop koffie gaan we naar het promenade dek waar de noodoefening plaatsvindt.
Ieder moet bij een reddingssloep gaan staan en daar zijn naam afgeven aan het personeel. Er volgt duidelijke informatie over wat te doen bij het horen van het alarm bij nood. Ook zien we hoe je het zwemvest om doet. De oefening gaat heel wat sneller dan de vorige keer.

Het shantykoor zorgt voor een vrolijke afvaart.
Het shantykoor zorgt voor een vrolijke afvaart.

Om vijf uur vertrekt het schip. Het zware geluid van de scheepshoorn klinkt. Op de kade staat een shanty koor uit Vlaardingen in zeemanskostuum te zingen, wat een sfeertje! Ik zing mee en word er vrolijk van. Ik denk aan vroeger toen de mensen hier familieleden uitzwaaiden, zouden ze elkaar ooit wel weer zien? Ik moet er niet aan denken.
Van Gert krijgen we bericht dat hij van zijn werk een uitje heeft hier vlakbij. Hoe is het mogelijk, het voelt als een extra cadeautje. Berichtjes naar elkaar gaan over en weer en, ja hoor daar staat Gert, vlakbij Hotel New York. We roepen en zwaaien naar elkaar en geven met lichtjes aan waar we staan. Het schip draait, nog even zwaaien we tot we elkaar echt niet meer zien.

We varen weg van de cruise terminal in Rotterdam. Gert zwaait ons uit, we zien nog het lampje van zijn smartphone.
We varen weg van de cruise terminal in Rotterdam. Gert zwaait ons uit, we zien nog het lampje van zijn smartphone.

De scheepshoorn begroet de ss Rotterdam die met zijn eigen geluid terug groet. Wat is dit een mooi gebaar.
De kapitein geeft aan dat het onstuimig weer wordt. Vooral bij de Golf van Biskaje zullen er golven van meer dan 3 meter zijn. De wind op het dek is koud maar wat zijn al die lichtjes van de stad een feestelijk gezicht. We gaan het warme schip weer in. Dat is grappig, op ons bed ligt een kunstwerkje. Een zeester, gevouwen van een handdoek. Alles voelt als een luxe gift, het rijke aanbod van heerlijk eten is smullen. ’s Avonds gaan we een mooie Engelse film zien met prachtige natuur beelden. De kop is er af. Het is een vreemde gewaarwording geen stevige grond onder me te weten. Ik voel al een duidelijke deining, word er slaperig van. Slapen op zee met deining, in bed voel je golvende beweging van laag naar hoger dat is apart.
De eerste dag is voorbij. Wat zal deze reis ons brengen?

Advertenties

2 gedachtes over “Donderdag 3 dec. 2015 – Met de ms Rotterdam naar de Canarische Eilanden.

  1. Leuk zeg , wij zijn ook aan het oriënteren voor een mooie rustige reis naar de Canarische eilanden. Liefst een huisje huren op het platteland maar een prachtige cruise lijkt me ook wel wat!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s