4 en 5 december 2015 – Twee zeedagen.

Wakker worden op deze eerste zeedag met zilveren stralen op een deinende zee is een bijzondere ervaring. De lucht is blauw met enkele wolken. Ik doe de deur open en zie en hoor een opspattende watermassa in de wijde zee. Water water en nog eens water rondom met in de verte een tanker waar de golven op het dek spoelen. We varen in Het Kanaal.

Opspattende boeggolven langs het schip.
Opspattende boeggolven langs het schip.

Vanmorgen bezoeken we twee presentaties, één over de geschiedenis van Portugal en de andere over de excursies tijdens de cruise.
Dit helpt om de juiste excursies te kiezen. Freek heeft al veel voorwerk gedaan en wandelingen op zijn GPS gezet. Op internet is veel informatie te vinden over de plaatsen waar we komen.
Aan tafel praten we met mensen uit Canada. Zij maken twee cruises achter elkaar. Het is leuk om zo met andere mensen in contact te komen. Wat doe je op zo’n zeedag? Er is werkelijk van alles te doen. Elke dag krijgen we een krantje waar alle evenementen en activiteiten worden vermeld. Vervelen is er niet bij. Het is eerder een kunst om vooral bij jezelf te blijven en te kiezen voor iets waar je echt zin in hebt.

Varen op zee ter hoogte van Bretagne.
Varen op zee ter hoogte van Bretagne.

We gaan naar buiten naar het promenadedek om een wandeling te maken. De zon schijnt, er staat een fris windje. We lopen stevig door en ik krijg het er warm van. We wandelen hier niet alleen. Een Canadese dame loopt naast me en we maken een praatje. Zij maakt een wereldreis en komt ook uit Vancouver. Het is heerlijk om in deze frisse zeelucht te lopen. We varen nu op het eind van Het Kanaal net boven Zuid Bretagne. Ik ga fietsen in de fitness ruimte. Toch geef ik de voorkeur aan beweging in de buitenlucht.

Vandaag gaan we eten in Dining Room La Fontaine. Dit willen we regelmatig gaan doen. Je wordt er bediend, het eten bestaat uit kleine hapjes en het is ook gezellig om met andere gasten te praten.
We maken kennis met Rita en Jaap uit Amsterdam. Zij zijn vervente cruisegangers en hebben al heel veel moois gezien. Het is gezellig en we praten wat af. Vanavond is het Showtijd een voorstelling door de zangers en dansers van de ms Rotterdam. Het thema is: Hoe zien horen, voelen en ervaren wij? Het is een flitsende voorstelling met prachtige beelden en muziek.

's Avonds is er op het schip een flitsende  theatervoorstelling met de dansers en zangers van de ms Rotterdam.
’s Avonds is er op het schip een flitsende theatervoorstelling met de dansers en zangers van de ms Rotterdam.
Dans en choreografie van hoge kwaliteit.
Dans en choreografie van hoge kwaliteit.

We zitten nu op de Atlantische Oceaan en zijn op weg naar de Golf van Biskaje.
De voorspelling van de kapitein komt uit. Het schip begint al aardig te slingeren.. Wat knap van die dansers om met zo’n deining te dansen! Ik merk dat de stoel waarop ik zit zelfs beweegt. Als we in onze hut komen ligt op ons bed het volgende vouwwerkje, een platte vis.
Het bed voelt door al het slingeren als een golvend waterbed, welterusten.

5 December. Met Sinterklaas op zee.

Het is me het nachtje wel. De zee is onrustig, windkracht 7 en dat voel je. Zelfs in bed voel ik de slingerende beweging. Het zorgt ervoor dat ik verschillende keren wakker word. Ik gluur dan even achter het gordijn naar buiten. Opspattende hoge golven in een diep donkere watermassa kijken me aan. Het is ’s morgens grappig te merken dat de zon hier later opkomt. Vannacht is de tijd op het schip 1 uur terug gegaan. We gaan licht ontbijten. De hele dag zijn hier allemaal heerlijkheden te krijgen. De verleiding is groot om te veel te eten maar achteraf voelt dat niet lekker. Wij kiezen voor lichte kost en daarna gaan we een wandeling op het promenadedek maken. Het is overwegend zonnig weer en 15 graden, de korte broek kan zelfs aan. Lekker stevig wandelen met dit fantastische uitzicht, wat is het een cadeautje. Twee zussen uit Katwijk spreken me aan en we wandelen samen vrolijk kwebbelend een rondje.

Om fit te blijven lopen we op zeedagen 5 km. op het promenadedek.
Om fit te blijven lopen we op zeedagen ruim  5 km. op het promenadedek.

Zo’n zeedag is een heerlijke ontspan dag. Het zwembad heeft ook een flinke golfslag. Het water spuit hoog en ver over de rand. Niemand zwemt.
Maar als één persoon zich in het water waagt dan volgen er gelijk meer.
Het water is verfrissend en in de jacuzzi warm ik me lekker op.
De show vanavond is veelzijdige komiek, de komediant schijnt een ieder te vermaken. Zou dat waar zijn?

Het is vandaag 5 december, we komen in de buurt van Spanje, het land van Sinterklaas en toch voelt het Sinterklaasfeest erg ver weg. In gedachten zie ik mijn kleinkinderen die vol verwachting hun lied zingen en op cadeautjes hopen.
Er wordt op de deur geklopt en daar staat onze hut boy met een verrassing, enkele pepernoten en een gedicht! Sinterklaas heeft ons niet vergeten!

Sinterklaas wist niet wat hem overkwam. Hij ontving een bericht van de kapitein van de Rotterdam. De kapitein wilde de Sint en zijn pieten laten weten of hij de Nederlandse en Belgische passagiers aan boord niet zou vergeten. Er waren heel veel passagiers aan boord genomen. Zij vroegen zich af of Sint nog iets voor hen had meegenomen.

Het gemis aan boord van marsepein, boterletter, pepernoten en speculaas was een goed teken voor Sint en zijn Pieterbaas. Al die toeristen zijn nu aan de andere kant van de oceaan een heel eind van het koude thuisfront vandaan.

Genietend van het vele moois van verschillende landen, lekker luieren met een cocktailtje in de handen. Soms moet men enkele dagen doorbrengen aan boord. Dat heeft de sint allemaal van de kapitein gehoord. Vaar nu maar richting mijn landje en ga dan van boord aan mijn Spaans strandje. Sint hoopt dat jullie nog genieten van jullie cruise op zee en wenst jullie het allerbeste op de Rotterdam, hoezee!

Sinterklaas en Pieterbaas
Op bed ligt een sierlijke vlinder en morgenochtend om 8.00 uur komen we aan in Leixões, Portugal.

Advertenties

Een gedachte over “4 en 5 december 2015 – Twee zeedagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s