8 december 2015 – Inkijkje in de keuken en informatie van de kapitein.

Op weg naar Madeira.
Op weg naar Madeira.

Heerlijk, vandaag is het een zeedag. Het is licht bewolkt en 19 graden. Lekker een dagje om te ontspannen en nog wat anders mee te maken. We kiezen voor een rondleiding door een gedeelte van de keuken van het schip. Het is toch niet mis. Je zou toch zoveel mensen van eten en drinken moeten voorzien! Elke dag werkt het keukenteam dag en nacht onvermoeibaar door om meer dan 8000 maaltijden per dag te serveren. Elke week wordt meer dan 2.200 kilo meel verwerkt door de bakkers tot overheerlijk vers brood.

Excursie in de keuken.
Excursie in de keuken.

We lopen eerst langs de ontbijtkeuken, daarna zien we waar de warme gerechten worden klaargemaakt. Hygiëne is erg belangrijk. Wat wordt hier hard gewerkt en wat ziet alles er netjes en smakelijk uit. We zien de spoelkeuken waar alles schoongespoeld wordt. Binnen korte tijd is al het serviesgoed weer schoon en droog. We lopen ook langs de koude keuken waar salades worden voorbereid. Bij de tapisserie loopt werkelijk het water in je mond. Al het gebak wordt hier vakkundig en creatief bereid. Tot slot zien we nog de grillkeuken waar de hete grill van meer dan 800 graden C alle steaks perfect grillt. Wat een variatie aan gerechten wordt er bereid. We zijn onder de indruk van al dit keukenvlijt.

Het schip is deze reis steeds behoorlijk aan het deinen. Ik hoor de schuimende golven terwijl ik mijn dagelijkse rondjes op het promenadedek maak. Wat een ruim uitzicht heb je zo op open zee. Heel voorzichtig probeert de zon door het wolkendek te komen. Ik ben me ervan bewust dat het een voorrecht is om dit alles samen mee te maken, fantastisch.

kapitein Marco Karsjen beantwoord vragen van passagiers.
Kapitein Marco Carsjen beantwoordt vragen van passagiers.

De kapitein Marco Carsjen is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op dit schip. In een interview geeft hij vanmiddag informatie en diplomatiek beantwoordt hij de vragen die gesteld worden. Het is een leuke kans om de kapitein te zien. Er wordt technische informatie gegeven maar het valt mij op dat de veiligheid van een ieder die zich op het schip bevindt bovenaan staat. Wat een knap staaltje is het om alles goed te laten draaien, een prima samenwerking is dan ook een must.

Vanavond dans, magie en nog meer in het theater.
Vanavond dans, magie en nog meer in het theater.

Vanavond wordt er een show gepresenteerd in unieke samenwerking met dans, magie en nog veel meer.. Het is een wervelende show met veel muziek, dans en trucs. Je houdt het niet voor mogelijk, hoe krijgen ze al die verrassende trucs zo snel voor elkaar. In een mum van tijd draagt de danseres bijvoorbeeld een andere jurk. Hoe ze dat doen, dat is door ons niet te zien, verrassend is het wel. Plotseling loopt de danser van het podium af en hij pakt Freek die vooraan zit bij de hand. Freek mag mee een act opvoeren. Een felgele jurk floept over hem heen en voor hij het weet draagt hij een gouden pruik.
Als we na de voorstelling terug komen ligt er een schattig gevouwen hondje met gespreide pootjes te dromen op ons bed. We zijn moe en onze ogen vallen al dicht, welterusten.

Advertenties

Een gedachte over “8 december 2015 – Inkijkje in de keuken en informatie van de kapitein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s