10 december 2015 – Een zeedag.

Vandaag, 10 december genieten we van een zeedag. De zon schijnt en we voelen het milde klimaat. We varen op open zee, het is een prachtig gezicht want de zon laat een zilveren gloed op het water zien. Er staat wel een stevige wind op het zonnedek. Ik hoor de bruisende zee en voel de warme zon in mijn gezicht, en dat op 10 december, wat bijzonder! We varen richting Las Palmas, naar de Canarische Eilanden.

De menukaart, wat zal ik vandaag kiezen?
De menukaart, wat zal ik vandaag kiezen?

Vanavond is het gala avond. De mensen hebben zich feestelijk aangekleed. Wij eten in La Fontaine Dining Room, waar het elke keer weer gezellig is om met anderen te eten. Bijna alle gasten zijn behoorlijk op leeftijd en veel mensen zijn niet meer mobiel. Juist dan is een vakantiereis per cruise een prachtig middel om nog vakantie te vieren.

Ik neem een licht voor- en hoofdgerecht.
Ik neem een licht voor- en hoofdgerecht.

Vanavond is het showtijd met de zangers en dansers van de ms Rotterdam, dat is genieten. In de fraaie schouwburgzaal zitten wij graag vooraan want dan heb je niemand voor je en we kunnen wat er op het toneel gebeurt goed zien. Net voordat de voorstelling begint horen we iemand angstig roepen. Achter in de zaal is een dame van het trapje lelijk gevallen. Ik ga er naar toe en probeer haar te helpen. Ze kan geen kant op, ligt met haar enkel beklemd onder een stoel. De mensen van het geluid doen het licht aan en komen er aan snellen. Uit het publiek komt ook een arts zijn dienst aanbieden. Voorzichtig krijgen we haar van de grond en met een rolstoel wordt ze naar de scheepsarts gebracht. Ach, dat is toch een schrik, gelukkig komt het wel weer goed. Er is goede medische zorg op het schip. De flitsende show van de dansers en zangers brengt de schrik weer op de achtergond. Terug in onze hut ligt er een kunstig beest van drie handdoeken gevouwen op ons bed. We worden door het schip in slaap gewiegd.

Elke dag vinden we een nieuw beest, gevouwen van handdoeken.
Elke dag vinden we een nieuw beest, gevouwen van handdoeken.
Advertenties

Een gedachte over “10 december 2015 – Een zeedag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s