15 december 2015 – Cádiz, Spanje.

Cádiz, een Spaanse stad in de buurt van Gibraltar.
Cádiz, een Spaanse stad in de buurt van Gibraltar.

Om acht uur in de morgen prikken de lichtjes van de stad Cádiz in Spanje door het donker heen. De zon komt op met zo’n mooi helder licht, er is geen wolkje aan de lucht.

Vandaag gaan we Cádiz verkennen. Wij lopen de route die Freek op zijn GPS heeft gezet. Wat ligt de stad Cádiz mooi op een smalle strook land, die omringd wordt door de Atlantische Oceaan. Het is een oude vestingstad met resten van de oude stadsmuren en gezellige smalle straatjes met veel kleine winkels terrasjes en restaurants. We lopen over een groot plein met kerstbomen, het Plaza de San Juan de Dios wat gedomineerd wordt door het indrukwekkende stadhuis naar de barokke kathedraal. Freek maakt foto’s.  De verwarmende zon trekt, dus lopen we verder met het gezicht in de zon langs de boulevard met die prachtige blauwe zee die overgaat in de felblauwe lucht.

Bij  het fort Castillo de Santa Catalina.
In de omgeving van het fort Castillo de Santa Catalina.

Surfers stoeien met de hoge golven, de zee is prachtig blauw en de kleurige kleine bootjes liggen te rusten op het strand. Ik hoor rap en snel sprekend Spaans om me heen. Een enkeling zit op het strand, het voelt alsof het zomer is. Het grote fort de Castillo de Santa Catalina dat gebouwd is in de eerste eeuw trekt. Wij lopen er naartoe, het uitzicht op de stad en de zee is betoverend.

Botanische tuin Parque de Genova.
Botanische tuin Parque de Genovés.

We zien witte, gele en rode gebouwen met uitzicht op de Atlantische Oceaan.
Palmbomen en bloeiende tropische bomen versieren het geheel. We genieten van het lopen door deze prachtige stad. We wandelen een heel eind langs de boulevard en komen als verrassing mensen van ons schip tegen die ook naar Rome zijn gefietst. Natuurlijk praten we met heimwee over die pelgrims tocht.  We herkennen in elkaar de bijzondere ervaringen en gevoelens die je als pelgrim onderweg mee mag maken. We lopen verder want we zoeken het Parque Genovés, een prachtige botanische tuin. Wat een bijzondere bomen en bloemen zien we hier! Ik hoor helder vogelgezang en zie veel zwerfkatten die achter de vogels aanjagen.

Cádiz, een mooie binnenstad.
Cádiz, een mooie binnenstad.

Tot slot lopen we nog een rustige kerk binnen en via de oude stad met zijn kleine sfeervolle straatjes lopen we weer naar ons schip terug. Onze benen zijn moe, tijd om even uit te rusten.
In onze hut hangt op een kleerhanger een heuse vrolijke aap ons aan te kijken.
Net na zes uur is het in een korte tijd donker.
Bijna elke avond is er een film of mooie muziek dans of zang te beluisteren. Vanavond is er Keltische muziek met viool en gitaar. Ik ben benieuwd, iedere avond genieten we ervan!

Er hangt vandaag een vrolijke aap in onze hut.
Er hangt vandaag een vrolijke aap in onze kamer. Gemaakt van een aantal handdoeken.

Het is elf uur in de avond. Ik sta op de veranda. De lucht is inktzwart en bezaaid met sterren. De diep zwarte zee gaat vlekkeloos over in de donkere lucht. Ik hoor bruisende golven en wit opspattend schuim, verder is er niets te zien. Waar is het einde? Het is haast niet te geloven, we slapen op een deinend schip, het is slaapverwekkend.

Advertenties

Een gedachte over “15 december 2015 – Cádiz, Spanje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s