Fietsen naar Santiago de Compostella voor een goed doel.

De route naar Santiago.
De route naar Santiago.

Op 17 december kwamen we zo gemakkelijk in Santiago de Compostella met het schip en de bus. Dat bezoek was een verrassing, maar het stond voor mij haaks op hoe ik er wil komen. We hebben de knoop doorgehakt. Wij gaan langs oude pelgrimswegen op de fiets er naar toe. Maar nog veel mooier is dat we dat voor een goed doel gaan doen. We starten vanuit Tournay in België en fietsen met onze bepakking en tentje naar Santiago de Compostella. Dit is de oude Spaanse pelgrims-stad waar volgens een legende het graf van de apostel Jacobus is. We hebben er zin in maar vinden het ook een hele onderneming. Dag bij dag, trap voor trap mag het gaan, nemen zoals het gaat.  Zo rond 2500 km. zullen we fietsen en we hopen zeker in Santiago aan te komen. Vandaar gaan we met het vliegtuig via Schiphol terug naar huis.

U zult zich afvragen voor welk goed doel wij gaan fietsen. Het is voor de Stichting Inside The Same. Deze stichting helpt een vergeten groep, kinderen met albinisme. De kinderen die in Tanzania met albinisme geboren worden zijn hun leven niet zeker door bijgeloof en toverdokters. Ze worden geroofd en vermoord, van hun ledematen wordt zogenaamd ‘medicatie’ gemaakt. Een kinderleven is veel geld waard..  De kinderen worden achtergelaten in opvangkampen waar ze het erg slecht hebben. Geen goede zalf met een hoge factor tegen de brandende zon voor hun tere huid. Geen donkere bril en petje als bescherming voor de blinde of slechtziende ogen.  De stichting zet zich in voor deze kinderen.

Wij hebben zelf een kleindochter met albinisme. Natuurlijk geeft dat zorg maar o wat zijn we dolgelukkig met haar. Gelukkig leven wij in Nederland, ik moet er niet aan denken dat zij in zo’n kamp zou zitten, een gruwel.

We zijn blij voor dit goede doel te mogen fietsen en natuurlijk zijn al de kosten tijdens de tocht voor onze rekening. Op deze manier hopen we geld bij elkaar te sparen en iets te kunnen betekenen voor deze kinderen.
Vele kleintjes maken immers iets groots!

U kunt ons reisverhaal volgen op deze site.

Voor meer informatie over de stichting en donatie zie : inside the same   Graag betalen op de bankrekening van de stichting ( met vermelding Freek en Anneke voor het bijhouden van het totaalbedrag.)
Een filmpje van de kinderen in een centrum in Tanzania: kort filmpje Afgelopen maart zijn 5 kinderen beneden de 3 jaar naar dit centrum overgeplaatst.

Bedankt voor het lezen van dit bericht en natuurlijk heel heel hartelijk bedankt als u een bijdrage geeft. Zoals de stichting in de bijlage vermeldt, gaat 100% van de giften naar de kinderen met albinisme. Iemand doneerde al 25 euro, voor elke km. 1 cent!

Advertenties

4 gedachtes over “Fietsen naar Santiago de Compostella voor een goed doel.

 1. Hallo Freek en Anneke,
  Heel veel succes met jullie fietstocht en actie, en natuurlijk ga ik jullie volgen en sponsoren.
  Peter Reitsema Heerenveen

  Like

 2. Een geweldig mooie ervaring en uiteindelijk de kinderen met albinisme die hiermee een zetje in de goede richting krijgen.
  Ik kan het weten, werk als vrijwilliger in Mombasa, Kenia met de Albinism Care Foundation samen en kom veel PWA’s tegen.
  PWA zijn Persons With Albinism.
  Een groep die alle steun nodig heeft.
  Toi toi en een goede reis, ik ga jullie volgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s