9 juni. Van het stille klooster naar Melle


9 juni . Naar Melle.

Het Benictijner klooster in
Binnenplaats van het Benedictijner klooster in Liguge

Al vroeg klinken er vele voetstappen over het grind van de kloostertuin. Ik kijk naar buiten en zie de zusters naar de kerk lopen voor het ochtendgebed. Na een half uur komen ze terug. We  gaan samen met de zusters ontbijten. De zusters van de Clarissen orde uit Nice zijn van verschillende leeftijden. Er zijn veel jonge novices bij. Deze week hebben ze een  conferentie en ze hopen van de Benedictijner orde veel te leren.

De humoristische Benedictijner  monnik wenst ons goede reis en moed als we vertrekken. De oude kerk er naast is open. We zien opnieuw een beeld van St. Maarten. De crypte is gesloten, wij stappen op de fiets.

We moeten veel klimmen en dalen langs al deze wegen met witte  margrieten. Plastic roofvogels zweven boven velden met jonge plantjes. Het is heerlijk weer, zeker 26 gr. Twee snelle pelgrims racen ons voorbij. Hij met een karretje achter de fiets, zij met bijna geen bagage. Bij een koffiestop vertellen ze dat ze in weinig tijd opnieuw naar Santiago gaan.  In de middag slaan we ons tentje op in het stadje Melle.

Er komen nog twee kampeerders op deze kleine camping. Één van hen is pelgrim, hij loopt van Tours naar Santiago de Compostella. Er is ook een Duitser op een motor die naar een motor festijn in Biarritz is geweest. We zitten samen in het donker voor de receptie omdat hier licht is. Ik vind het komisch, Freek helpt hem om zijn GPS op te laden. Hij met een ‘mijnwerkerslampje’ op,  zijn lange haar in een knot en in zijn stoere motor outfit, ruwe bolster blanke pit. Daar zitten ze zo mooi,  Freek in korte broek, samen bij de stroomaansluiting. ” Al die mensen met Saint Jacques op de rug die lopend of fietsend naar Santiago gaan, ik kan er niet bij! “, zegt de stoere motorrijder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s