Fietsrondje Millstättersee met zon en onweer (&filmpje)

Vandaag gaan we de spits afbijten, we gaan fietsen rond de Millstättersee! Er gonst een gezonde spanning om ons allen heen. Hoe zal het fietsen gaan in deze omgeving? Zullen we veel knelpunten tegenkomen en zal niemand vallen of verdwalen? Iedereen heeft er zin in.
Bijna iedereen heeft een e-bike gehuurd. Na het ontbijt zetten we nog meer elektrische fietsen rijklaar in de aanhanger. Iedere fiets heeft zijn oplader en zijn eigen nummer dat correspondeert met zijn display en sleuteltje. Alle gasten krijgen de elektrische fiets die bij hun lengte past. Wie geen ervaring met een e-bike heeft krijgt informatie en er kan een oefenrondje gemaakt worden. Ik zie mensen al oefenen op hun fiets.

Zicht op de zuidzijde van het meer.

We rijden nog drie kwartier met de bus naar het begin van de route. Eerst fietsen we achter elkaar door de stad Spittal langs een drukke weg met naast ons de bruisende rivier de Lieser. Het verkeer raast bij ons langs, dat betekent goed opletten! Al snel fietsen we op een mooi fietspad naast het grote meer. De grote groep verdeelt zich vanzelf in kleine groepjes. Het is ook leuk om samen in een klein groepje de route te fietsen. Samen kom je wel uit de beschrijving en als er iets gebeurt help je elkaar natuurlijk. Het belangrijkste is om van de fietstocht te genieten. Wij fietsen als bezemwagen achteraan. Ik zie witte zwanen sierlijk zwemmen met in hun kielzog hun kleintjes. Rondvaartboten varen over het spiegelgladde meer. Er volgen enkele klimmetjes, het is broeierig benauwd weer, de vochtigheidsgraad is hoog. Wij fietsen zonder ondersteuning op onze nieuwe Santos fietsen. Ik moet flink trappen, het water loopt met straaltjes langs mijn gezicht en al snel voel ik weer de bekende zoute druppeltjes in mijn ogen. Maar, het is heerlijk en wat is het hier ongelooflijk mooi! Langs deze kant is het wel erg toeristisch. Prachtige hotels en chalets rijden we voorbij. Bij een restaurantje aan het water wenken mensen van onze groep ons, ja een lekker kopje cappuccino zal wel smaken.

Blijft er nog wat voor mij over?

We fietsen verder naar de zuidoever waar een lang gravel pad begint. Durft iedereen dit pad met klimmen en dalen wel aan? Ja hoor, dapper gaat de groep de uitdaging van dit pad aan. ”Als ik het niet probeer heb ik later misschien spijt en, ik kan altijd nog weer terug fietsen”, hoor ik een 85 jarige dame zeggen, wat moedig! Een enkeling riskeert geen valpartij, zij keren om en fietsen hetzelfde pad terug. Als ik het pad in fiets hoor ik zanglijsters zingen, verder is het heerlijk stil, in de berm groeien campanula’s en wilde blauwe orchideeën, wat prachtig mooi! We zijn blij dat we hier in de natuur fietsen met pittig klimwerk. Maar na het klimmen komt altijd een dal met een fris windje. Oef, het is wel oppassen geblazen bij de bochten en diepe gleuven.

Veel wilde orchideeën groeien in de berm naast het fietspad.

Het weer is dreigend, heel in de verte horen we gerommel, onweer? We zijn bijna bij ons eindpunt. Bij een hotel en ijssalon wenkt de lokale gids ons. Mmm, een ijsje in deze warmte zal wel smaken. We smullen van heerlijk ijs. Kinderen van de zeilschool zeilen in het meer.
De meesten van onze groep fietsen nu naar de bus. Maar, ineens is het onweer heel dichtbij. Ik zie lichtflitsen van de bliksem en de regen ketst keihard terug op de weg. Parasols vallen om en de terrastafels drijven in het water. Weg zijn de zeilboten, de kinderen van de zeilschool rennen door de regenplassen. Wat ziet het meer er nu anders uit! De bergen zijn uit het zicht verdwenen. Wij zoeken een droger plekje en wachten tot het gevaar geweken is. Jammer, we komen te laat bij de bus maar nood breekt wetten..

Onweer en slagregens aan het einde van de fietstocht.

Het onweer is voorbij, voorzichtig schijnt de zon weer. Snel fietsen we langs de bruisende rivier terug naar de bus waar de anderen lang op ons hebben gewacht, klasse! We zijn allen heelhuids terug, op enkele schrammetjes na. Deze eerste fietsdag hebben we 700 meter geklommen en ook weer gedaald, de tocht was een succes, het smaakt naar meer!

WE HEBBEN OOK EEN KORT FILMPJE GEMAAKT. WIL JE HET ZIEN?
KLIK HIER

Advertenties

2 gedachtes over “Fietsrondje Millstättersee met zon en onweer (&filmpje)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s