De azuurblauwe Wörthersee (&filmpje)

Met kleine oogjes word ik wakker, de dagen zijn lang en beginnen vroeg. Gisteravond laat hoorde ik een suizende wind, daarna onweerde het. Maar de zon schijnt alweer, we treffen het, het is mooi fietsweer! Vandaag hebben we een jarige in de groep. Tijdens het ontbijt zingen we haar toe: Lang zal ze leven in de gloria!
Om half 9 zit iedereen in de bus. Waltraud, onze lokale gids rijdt ook mee. Ze heeft het druk met haar sportwinkel en allerlei activiteiten op sportief gebied. Het is nu topdrukte voor haar. In de bus geeft ze ons enige informatie. Ze vertelt o.a. waar marmer uit de rotsen gehaald wordt en waar je kunt skiën.

Kerk in Maria-Worth, deze wordt in de zomer gebruikt.

De rit naar de Wörthersee duurt een klein uurtje. In Velden is het startpunt. De groep heeft weer zin in fietsen. Ze zijn allen goede fietsers, ik bewonder de oudsten van ons die 85 jaar en nog zo actief zijn!
Dankzij hulpvaardige mannenhanden gaat het steeds sneller om de fietsen uit de aanhanger te halen. Al snel fietsen de eersten weg op hun elektrische fietsen, wij fungeren als bezemwagen. In het centrum van Velden valt me op dat de mensen zo goed gekleed zijn, er zijn luxe winkels. Via Bad Saag en Pörtschach komen we op het fietspad naast het meer van de Wörthersee.

Zicht op de zuidzijde van het meer.

Het prachtige meer heeft bijna een azuurblauwe kleur, hier is watersport, bootjes dobberen in het water. De uitstraling rond het meer met zijn mooie hotels oogt decadent. Grote hotels, restaurants en pensions lokken vele toeristen. De Oostenrijkse gebouwen met torens vind ik bijzonder mooi. Regelmatig fietsen we langs strandjes met zwemmers en zonaanbidders. Ook hier zien we veel rondvaartboten. Het fietspad naast het meer is vlak, het rijdt heerlijk!

De omgeving van dit meer heeft een luxe uitstraling.

Het weer wordt een beetje grijs met zo nu en dan een klein buitje. Maar al snel laat de zon zich weer zien, het azuurblauwe meer lijkt wel steeds blauwer te worden. Het is leuk om regelmatig mensen van onze groep tegen te komen. En.. dat eerste kopje cappuccino wat knapt een mens daarvan op! Bij de zuidoever beginnen de heuveltjes, we mogen weer klimmen! Ik krijg het weer lekker warm, zoute druppeltjes prikken in mijn ogen. Maar na iedere klim volgt een heerlijke daling, de frisse wind wappert door je haren! We genieten van deze fietstocht. Elke tocht is anders, ieder meer heeft zo zijn eigen karakter. Mooi Oostenrijk met zijn bergen, groene bossen, meren, chalets met bloembakken op de grote met houtwerk versierde balkons, ik ga er van houden!

Dit kleinere kerkje in Maria Worth wordt in de winter gebruikt.

Steeds hebben we er het uitzicht op. Op dat mooie kleine hoge kerkje aan de overkant van de azuurblauwe Wörthersee. We klimmen omhoog naar Maria Wörth, klimmen verder naar de kerkjes. Een bruidspaar, loopt de trappen af. Mensen feestelijk aangekleed praten met een pater. Dit is een super locatie voor een trouwdienst. Nu is het stil in het kerkje, de kaarsen branden. Het uitzicht hier is mooi, we kijken even rond maar we moeten verder.

We komen een bruidspaar tegen en ik ben nu ook even de fotograaf.

Het is niet ver meer. Via Dellach en Auen dalen we af richting Velden, ons eindpunt.
Op de terugweg in de bus vertelt Waltraud dat deze omgeving een mix van Italiaans en Mediterraans gebied is, zo mooi! We hebben vandaag 400 meter geklommen.
Morgen hebben we geen fietsdag, we zullen dan een uitstapje doen naar Slovenië
Wat zal de dag van morgen brengen?

ER IS OOK EEN KORT FILMPJE GEMAAKT. WIL JE HET ZIEN?
KLIK HIER

Advertenties

2 gedachtes over “De azuurblauwe Wörthersee (&filmpje)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s