Rondje Ossiachersee vanuit de stad Villach (&filmpje)

Het is toch wel fantastisch, elke dag is de hele groep present om mee te gaan.
“We kiezen deze reis en willen fietsen, op een heerlijke elektrische fiets is het in de bergen te doen”, vertelt iemand me. Het zijn ook allen goede fietsers.
Vandaag fietsen we naar Villach en rond de Ossiacher See. Iedereen zit weer op tijd in de bus.
De lucht is fel blauw, de zon schijnt! Het uitzicht op de hoge bergen is nu wel erg mooi. De boerderijen en de alpenweiden hoog op de bergen zijn door het heldere weer heel goed te zien. We hebben vandaag een jarige in de groep. Haar tafelgenoten hebben haar verwend en ook van het hotel staat er een feestelijk bloemetje op tafel. In de bus zingen we ‘Lang zal ze leven in de gloria!’

Het in- en weer uitladen van de fietsen wordt routine.

In de stad Villach is het startpunt van de route, maar om bij het Ossiacher meer te komen moeten we de beschrijving wel goed lezen. Verdwalen kan je overkomen, het hoort er een beetje bij. De oplossing is om gewoon het pad weer terug te fietsen tot de plek waar je de route weer herkent. In kleine groepjes samen fietsen en de beschrijving goed lezen brengt je weer op het goede pad. Met elkaar maak je er natuurlijk een fijne gezellige fietsdag van. Je kiest natuurlijk je eigen tempo, wacht op elkaar en je laat je niet opjagen door de allersnelste fietsers. Het is geen wedstrijd en er is geen controle of je wel de hele route hebt gefietst.

Ineens zien we het meer. Met een verfrissend windje in de zon om dit prachtige meer rijden is werkelijk een feest. Het azuurblauwe water met op de achtergrond de groene bergen is een plaatje. En dan die hoge groene bergen die tegen de fel blauwe lucht afsteken, wat is het een prachtig gezicht, ik moet er steeds naar kijken! Ieder frisgroen alpenweitje met zijn boerderij en rood dak is van verre te bewonderen. Opnieuw zien we watersport en veel hotels maar ook prachtige campings aan het meer. We komen mensen van onze groep tegen en het is tijd voor een kopje cappuccino met wat lekkers, om even bij te komen.

Al van ver valt hij op, de torenspits van de Stiftskirche in Ossiach prikt a.h.w. in de blauwe lucht. Eens was dit een klooster en dat is goed te zien. Het is een mooi gebouw. We lopen de binnenplaats in. Er klinkt muziek, mijn hart veert op. De Oostenrijkse fanfare speelt, allen zijn gekleed in Oostenrijkse klederdracht. Mensen zitten te eten, wat een sfeertje!

Het meer heeft een lengte van 12 km.

Bij het kerkhof heerst een serene sfeer. We lopen het stille kapelletje binnen en zien witte beelden die de kruisafname uitbeelden. In de barokke kerk staat bij het altaar het met bloemen versierde Maria beeld. Zou dit beeld met Sacramentsdag voor een processie zijn gebruikt? Groene kransen met rode rozen doen ook nog herinneren aan Sacramentsdag.

De van oorsprong Romaanse Stiftskirche in Ossiach werd later omgebouwd en heeft nu een barokke sfeer.

We fietsen verder en we moeten best wel veel klimmen maar ook heerlijk dalen. Ook dit meer heeft zijn eigen karakter. Er zijn veel mooie campings met groen gras direct aan het water.
Langs Bodendorf, Sattendorf en Annenheim fietsen we terug naar Villach waar de bus op ons wacht.

Terug bij Hotel Rossmann staat er zoals elke dag heerlijk eten klaar. Elke dag weer worden we verwend met een smaakvol goed verzorgd driegangen diner, wat willen we nog meer?
Aan tafel is het gezellig, de sfeer zit er goed in. Aan de muur hangt een passende spreuk.

Kehr fröhlich ein
Sitz ruhig nieder
Geh lustig heim
Und komme wieder

Alice en Mathilde van hotel Rossmann in Greifenburg.

Vanavond is het gezellig. Er is opnieuw muziek, er wordt geklapt, meegezongen en er kan gedanst worden. Alice Rossmann en haar collega Mathilde dansen samen in Oostenrijkse klederdracht een volksdans, het is echt erg leuk om naar te kijken!

WE HEBBEN OOK EEN KORT FILMPJE GEMAAKT. WIL JE HET ZIEN?
KLIK HIER

Kaartje Ossiacher See met hoogte aanduiding.
Advertenties

Een gedachte over “Rondje Ossiachersee vanuit de stad Villach (&filmpje)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s