Rondje Güstrow &filmpje

(De foto van de uitgelichte afbeelding is een detail van het kasteel van Güstrow).

Op de beschrijving van de route van nu lees ik: Vandaag heeft u een vrije dag. Mocht u zin hebben om één van de mooiste historische steden van Mecklenburg te bekijken en wat meer van de omgeving te willen ontdekken, dan is dit de gelegenheid. Maak deze fietsroute over glooiend en landschappelijk mooie wegen!

Niet alleen bos, maar ook open velden.

Iedereen kiest er vandaag voor om op eigen gelegenheid er op uit te gaan. De buitenlucht trekt, het is licht bewolkt, mooi fietsweer om bovenstaande tocht te maken. Het is leuk om de omgeving rondom ons hotel in Güstrow te ontdekken. We stappen op.

Slingerweggetjes door dichte bossen …

Al snel moeten we kleine klimmetjes maken, maar altijd volgt er dan een heerlijke daling met de frisse wind door je haren. We fietsen over slingerweggetjes al klimmend en dalend door bossen en het open landschap. De zon schijnt soms met milde stralen door het bos. We kijken even bij het Inselmeer waar jongelui een vlot maken waarmee ze het meer over gaan varen. Grote groepen kinderen, allemaal met de helm op, fietsen achter elkaar het terrein af. We zien een hotel dat eens een kuuroord was. We volgen de bordjes met het opschrift Radweg Berlin – Kopenhagen.
We rijden door leuke kleine dorpjes als Reimershagen, Gross Breesen, Bellin, Kirch Rosin waar een mooie oude kerk kunstig metselwerk, laat zien. We verbazen ons over de zwerfkeien die in het metselwerk verwerkt zijn. Dit zijn keien uit de ijstijd.

Prachtig metselwerk van zwerfkeien en bakstenen.

Langs heuvelachtige mais- en graanvelden zien we in de verte een beekdal liggen. Het licht van de zon tovert de groen en gele kleuren van de weidse velden met glans en warmte. Betonpalen die als omheining dienen doen nog herinneren aan de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Gierende zwaluwen scheren door de lucht.

Pauze, we nemen cappucino en eigengemaakt gebak.

We krijgen koffie dorst, dat komt goed uit want we zien gezellige zitjes bij een atelier waar keramiek te koop is. Mmm, eigen gemaakt kruisbessen gebak met een kopje cappuccino gaat er wel in! Het is muisstil, alleen enkele gierende zwaluwen fladderen onder de dakgoot. We gaan weer verder langs velden vol met witte en gele bloemen met enkele knalrode klaprozen. We komen bij het Naturpark Nossentiner en Schwinzer Heide.

Een zandpad met gravel in het Naturpark Nossentiner en Schwinzer Heide.

Een zandpad met gravel en keien glinsteren me tegemoet. We fietsen een heel eind over dit pad en we zien dat dit pad zijn einde nog lang niet laat zien. Dit doet ons besluiten hetzelfde pad maar weer terug te fietsen. Vanaf de andere kant zie je alles op een andere manier. De terugweg langs heuvels en dalen gaat snel. Voor we het weten zien we ons hotel al weer liggen. Deze tocht zo rondom Güstrow had ik niet willen missen!

WIJ HEBBEN OOK EEN KORT FILMPJE GEMAAKT.
WIL JE HET ZIEN? KLIK HIER


Advertenties

2 gedachtes over “Rondje Güstrow &filmpje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s