11 Sept. 2017 – Een gastvrije herberg in Wurzen

Het is bewolkt en er staat een stormachtige wind. Met felle tegenwind klimmen is hard werken. We fietsen een deel van de Elbe Radweg en met een veerpont steken we de Elbe over. Het uitzicht op de Elbe en de dorpjes is prachtig maar o wee, die stormachtige tegenwind is wel heel vermoeiend!

De rivier de Elbe steken we met een veerpontje over.

Roofvogels scheren door de donkere lucht, gelukkig blijft het droog. Bij een bakker drinken we een kopje cappuccino met wat lekkers. Met die harde wind pal tegen valt het vandaag niet mee om vooruit te komen. Na elk dorp ligt er weer een kale lange weg met klimmetjes voor ons.

Harde tegenwind en klimmetjes tot 14%. Het is een zware dag.

We zijn dan ook blij als we eind van de middag bij onze herberg ‘Zur Kräuterfee’ aan de Jacobsgasse in Wurzen aankomen.  In Wurzen zien we op het Jacobsplein van klinkers gevormd het bekende teken, de Jacobsschelp!

De weg voert verder over de Jacobsgasse. Hier vlakbij was vroeger het Jacobshospitaal, de Jacobskerk en Jacobstoren (één van de vier stadstorens).

 

In de stad Wurzen wijst dit teken vanaf de Jacobsplatz de pelgrims de weg door de stad.

 

Ontmoetingen.

Heel hartelijk verwelkomt Christine Müller ons. Ze heeft een mooie gezondheidswinkel en een heel gezellige pelgrimsherberg boven de winkel in de Jacobsgasse; wat een toepasselijk naam. Er is zelfs gelegenheid om buiten op het terras te zitten.  Christine vertelt ons dat ze pharmacie gestudeerd heeft. In de tijd van de DDR kreeg ze geen kansen om hiermee als apotheker te werken. Toen heeft ze zich in de wereld van de homeopathie verdiept en is ze een gezondheidswinkel begonnen. De ruimte boven haar winkel heeft ze ingericht voor pelgrims en ze hoopt dat veel pelgrims komen overnachten. De financiën heeft ze nodig om de kosten te kunnen dekken.  Christina is werkelijk geweldig hulpvaardig als je hulp nodig hebt. 

Dat ervaren wij als we de volgende dag, 12 september verschrikt wakker worden  door een erg naar bericht. Ons nieuwe lieve kleinkindje is zeer ernstig ziek. Wat voel je dan als oma?  Spanning en zorgen..  Je wilt maar één ding, er naartoe naar dat kleine mensje die zo ernstig ziek is.. Verder gaan met deze fietstocht is nu  niet meer belangrijk, deze fietstocht maken we een andere keer wel af.  Christina biedt ons heel lief, een bord soep aan voordat we vertrekken. We gaan met de trein naar Görlitz, het beginpunt van deze fietstocht en een taxi brengt ons naar onze auto.  We zijn bezorgd en gaan direct naar huis.

WIJ HEBBEN EEN KORT FILMPJE GEMAAKT (van Königsbrück tot Wurzen).     WIL JE HET ZIEN? KLIK HIER

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s