Een opsteker voor kinderen met albinisme in Tanzania!

Er komt een berichtje binnen. “Anneke, tijdens het koffiedrinken na de kerkdienst zullen de cheques van de schenkingen uit het Oud Papier Fonds uitgereikt worden. Het zou mooi zijn als je aanwezig bent. Zou dat lukken?”

Een warm blij gevoel stroomt bij me naar binnen. Fantastisch, zal er een geldbedrag voor de kinderen met albinisme in Tanzania bij zijn?
Het voelt als een bemoedigende opsteker, wat word ik daar blij van! Want ik weet dat de stichting https:// insidethesame.com dit geld heel goed kan gebruiken! En, wat is het mooi dat mensen trouw hun oud papier naar het Beatrixplein brengen. Zo komt er geld bij elkaar voor veel goede doelen! Het voelt zo goed om iets doen voor dit goede doel wat krijg ik er zelf veel van terug.. Daar tegenover de Rooms Katholieke Kerk is het verzamelpunt van de Stichting Oud Papier Haren. Dank ook aan al die vrijwilligers die iedere zaterdagochtend in weer en wind klaar staan om het oud papier te ontvangen.

In gedachten zie ik ze voor me, de ‘vergeten kinderen met albinisme in Tanzania. Ze zijn hun leven niet veilig. Daar zitten ze, ver van huis, opgesloten in opvang kampen. Aandoenlijke kinderen, de oogjes stijf dichtgeknepen tegen de felle brandende zon. Wat een gruwelijke omstandigheden.. Ze hebben veiligheid, onderdak, liefdevolle zorg, gezondheid, onderwijs en een hoopvolle toekomst nodig. Juist voor de belangen en daadwerkelijke hulp van deze blinde/slechtziende kinderen werkt bovengenoemde stichting keihard.

Ik denk aan onze kleindochter Sara die ook albinisme heeft. Gelukkig woont Sara in ons land waar ze veilig is en er is goede zorg voor handen. Ja, wie kan beter weten wat het betekent om albinisme te hebben? Het is Sara die ons verbindt met haar lotgenoten in Tanzania.

Al deze gedachten gaan vanmorgen door mijn hoofd. Het is vandaag een blijde bijzondere dag want we krijgen van de Stichting Oud Papier Fonds Haren een cheque t.w. van € 1700. Heel, héél hartelijk dank hier voor!
Wat is het fijn en een bemoediging om in onze eigen plaats en kerk een cheque te ontvangen voor het goede doel waar we ons mee verbonden voelen!

Het geld is hard nodig want er is nog veel werk te doen in Tanzania en de mondjes moeten iedere dag gevoed. Daarom durf ik het steeds opnieuw te vragen : wie kan wat missen voor deze lieve kinderen? Je kunt een bedrag over maken op de bankrekening van Stichting Inside The Same.
Bank: NL95KNAB 0732013836 o. v. v “Freek en Anneke” voor het bijhouden van het totaalbedrag.

Voor wie meer wil weten, klik op https://insidethesame.com

Een gedachte over “Een opsteker voor kinderen met albinisme in Tanzania!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s